FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZBORI 2020 Božinović: Vrlo važno je što skorije formirati novu hrvatsku vladu

ZAGREB, 5. srpnja 2020. (Hina) - Međunarodni tajnik HDZ-a Davor Božinović u nedjelju je istaknuo kako je zbog zdravstvenih, sigurnosnih i ekonomskih izazova vrlo važno da što skorije bude formirana nova hrvatska vlada s, kako je naglasio, novim obnovljenim legitimitetom.

Prema neslužbenim i nepotpunim rezultatima parlamentarnih izbora HDZ je osvojio 68 mandata što mu daje velike izglede da vrlo brzo formira parlamentarnu većinu za što mu treba potpora 76 izabranih zastupnika, a Božinović kaže kako je poruka birača - jasna.

"I ako u konačnici stvari budu na ovom tragu kao što je sada možemo se novoj hrvatski Vladi nadati uskoro", rekao je u razgovoru za Novu tv u izbornom stožeru HDZ-a.

Upitan hoće li zastupnici manjina, njih osam koliko ih ulazi u Sabor, biti oni s kojima će formirati tu parlamentarnu većinu, Božinović je istaknuo kako je poznato da da je "politika uključivosti konstanta Vlade (premijera) Andreja Plenkovića od prvog dana". "Ali, ne bih sad ovdje otvarao pregovore ni sa kime", dodao je.

Naglasio je važnost da Vlada bude što prije oformljena. "Mislim da je to vrlo važno i to je jedna od poruka koju smo komunicirali kroz razdoblje kapanje", rekao je te dodao kako je što skorije formiranje Vlade važno i zbog pandemije koronavirusa i predviđanja da bi jesen u tom smislu mogla biti puno izazovnija.

"Pred nama su ozbiljni ekonomski, zdravstveni i sigurnosni izazovi. I mislim da je za svaku državu u ovom trenutku veoma bitno da ima Vladu s novim obnovljenim legitimitetom, kao što će vjerojatno biti slučaj u Hrvatskoj", dodao je.

Božinović pritom ističe da je više toga što je nužno odmah rješavati. "Znate da je zakon o obnovi Zagreba jedno od važnih pitanja, još uvijek smo u pandemiji korona virusa, imamo izazove kad su u pitanju ilegalne migracije, moraju se nastaviti vrlo intenzivni  razgovori s EU vezani uz višegodišnji financijski okvir i Fond za obnovu Europe", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙