FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokret za modernu Hrvatsku traži očitovanje od DIP-a

ZAGREB, 1. srpnja 2020. (Hina) - Pokret za modernu Hrvatsku zatražio je u srijedu od Državnog izbornog povjerenstva (DIP) da se očituje kakva je stvarna situacija s izbornim povjerenstvima i što DIP poduzima po tom pitanju.

Taj pokret je priopćio da iz različitih dijelova Hrvatske dobiva informacije po kojima znatan broj članova izbornih povjerenstava odustaje od rada u povjerenstvima u strahu za svoje zdravlje, posebice u područjima ponovo pogođenima krizom vezano uz virus Covid-19.

Naglašavaju pritom da je sama legitimnosti i legalnost izbora ionako ozbiljno ugrožena činjenicom da se izbori odvijaju u nemogućim uvjetima, da dio građana oboljelih od Covida neće moći pristupiti glasovanju, a da još veći broj građana koji su u samoizolaciji neće konzumirati svoje biračko pravo.

„Ako uz sve to komisije ne budu kompletne, ili budu naknadno popunjene isključivo 'stranačkim vojnicima' koji su spremni sve učiniti da njihova stranka ili partija pobjedi, nestaje svaka iluzija o fer i demokratskim izborim“, poručili su iz Pokreta za modernu Hrvatsku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙