FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bernardić: Od 5. srpnja Restart ide u spas hrvatskih građana

VARAŽDIN, 26. lipnja 2020. (Hina) - Čelnik SDP-a i Restart koalicije Davor Bernardić poručio je u petak iz Varaždina kako njegova koalicija od izbora 5. srpnja, kao nova vlada, ide u borbu za spas radnih mjesta, gospodarstva i građana Hrvatske.

"Od 5. srpnja odlučno, kao Vlada Republike Hrvatske, idemo u borbu za spas radnih mjesta, za spas gospodarstva i spas građana naše zemlje", naglasio je Bernardić koji s kandidatima Restart koalicije danas obilazi III. izbornu jedinicu.

Ustvrdio je kako je u fokusu koalicije beskompromisna borba protiv korupcije jer sve dok je prisutna, kazao je, Hrvatska ne može naprijed.

Ljude najviše boli kada korumpirani političari i nasilnici izbjegavaju ruku pravde

Ljude pritom, kazao je, najviše boli nepravda, kada "vide da su korumpirani političari, nasilnici, oni koji godinama izbjegavaju ruku pravde, umjesto u zatvoru, umjesto tamo gdje trebaju biti, i dalje na slobodi”.

Kao cilj Restart koalicije Bernardić je naveo i rast poljoprivredne proizvodnje, rast plaća uz podizanje one minimalne na 4.000 kuna, te neoporezivog dohotka na 5.000.

Osim toga, istaknuo je, tu je i borba za radna mjesta jer je za vrijeme koronakrize 50 tisuća ljudi izgubilo posao, a spremaju se, tvrdi, i novi otkazi.

Za Varaždin je rekao kako taj grad treba krenuti putem razvoja i to puno transparentnije nego do sada.

Predsjednica Županijske organizacije SDP-a Barbara Antolić Vupora, treća na listi Restart koalicije za III. izbornu jedinicu, naglasila je da je koronakriza ukazala kako stanje u zdravstvu nije dobro, kao ni stanje u socijalnog skrbi.

 Kao žena, istaknula je strogo se suprotstavlja ograničavanju prava na izbor ženama da odlučuju o svojem tijelu.

Sjever RH dosad nije imao istu potporu Vlade kao ostali dijelovi RH

Nositelj liste Restart koalicije u trećoj izbornoj jedinici, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, ocijenio je kako sjever Hrvatske dosad nije imao istu potporu Vlade kao ostali dijelovi zemlje, a Restart koalicija "to želi i može promijeniti".

"Kad bismo imali iste uvjete i podršku Vlade kao ostali dijelovi Hrvatske, mi bismo imali 250 posto pokrivenost izvoza uvozom i ne bismo bili zadnji na ljestvici povlačenja europskih sredstava”, rekao je Kolar.

Miroslav Marković, predsjednik varaždinskog SDP-a, upozorio je kako su posljednjih dana problemi s koronokrizom ponovno eskalirali, no problemi s korupcijom su oduvijek tu i zato će, najavljuje, od 5. srpnja Restart koalicija krenuti u radikalne reforme te borbu protiv korupcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙