FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pod hrvatskim predsjedanjem održan Tripartitni socijalni samit

ZAGREB, 23. lipnja 2020. (Hina) - Borba s pandemijom i strategije oporavka iz koronakrize bile su teme europskog Tripartitnog socijalnog samita održanog videovezom u utorak, rekao je ministar rada Josip Aladrović u kratkoj izjavi novinarima u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. 

Uz premijera Andreja Plenkovića ministar je videovezom sudjelovao na samitu s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen, predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom te socijalnim partnerima - poslodavcima i sindikatima europske razine.

Na sastanku su sudjelovali i ministri rada dva sljedeća predsjedništva Europske unije, iz Njemačke koja predsjedanje preuzima 1. srpnja od Hrvatske, te Portugala koji će predsjedati u prvoj polovici 2021. 

"Borba s pandemijom bila je u središtu razgovora s aspekta radno-pravnih odnosa te oporavka, odnosno strategija za oporavak krize" u kojoj se Europska unija našla, rekao je Aladrović.

Teme razgovora bila su i druga pitanja s područja rada, a posebno socijalni dijalog, rekao je.   

Na samitu je prihvaćen sporazum o digitalizaciji između socijalnih partnera, rekao je ministar rada. 

Izvijestio je da je  hrvatsko predsjedanje ocijenjeno apsolutno pozitivnim,  a hrvatska strana je njemačkim kolegama poželjela sreću u predsjedanju u nadi da će proteći u vedrijim temama i s konkretnijim rezultatima oporavka na europskoj razini.

Zadaća Tripartitnog socijalnog sastanka na vrhu je osigurati neprekidnu koordinaciju i usklađivanje između Europskog vijeća, Vijeća EU, Europske komisije i socijalnih partnera. 

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙