FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: PIK d.d. - Objavljen poziv na redovnu Glavnu skupštinu

Rijeka (HinaOTS) - PIK d.d., iz Rijeke, Krešimirova 26, MB 03334058, OIB 40174736344 (dalje Društvo) temeljem članka 440. stavka 4. Zakona o tržištu kapitala dana 08.05.2020. godine izdaje slijedeće priopćenje:

Na temelju čl. 277. Zakona o trgovačkim društvima (dalje: Zakon) i članka 30. st. 4. Statuta PREHRAMBENO INDUSTRIJSKI KOMBINAT dioničko društvo za proizvodnju, preradu i trgovinu, Rijeka, Krešimirova 26 (u nastavku teksta: Društvo), te odluke Uprave Društva, uz suglasnost Nadzornog odbora od 28. travnja 2020. godine, objavljuje se:                                                

P   O   Z   I   V

za održavanje redovite Glavne skupštine

dioničkog društva PREHRAMBENO INDUSTRIJSKI KOMBINAT

 

I  Glavna skupština održati će se dana 16. lipnja 2020. godine s početkom u 13,00 sati, u   

    prostorijama Hotela Continental u Rijeci, ul. Šetalište Andrije Kačića Miošića 1.

 

II  Za rad Skupštine utvrđen je slijedeći dnevni red:

 

1. Otvaranje Glavne Skupštine Društva i utvrđivanje nazočnih sudionika na Glavnoj skupštini Društva.

2. Izvješće Nadzornog odbora Društva o obavljenom nadzoru vođenja poslova Društva u 2019. godini.

3. Financijska izvješća Uprave Društva za 2019. godinu.

4. Donošenje Odluke o pokriću gubitka iz 2019. godine.

5. Davanje razrješnice za 2019. godinu

5.1.  Davanje razrješnice Upravi Društva za vođenje poslova Društva u 2019. godini.

5.2. Davanje razrješnice Nadzornom odboru Društva za obavljen nadzor vođenja poslova Društva u 2019. godini.

6.         Donošenje odluke o razrješenju članova Nadzornog odbora zbog isteka mandata

7.         Donošenje odluke o izboru članova Nadzornog odbora

8. Donošenje Odluke o nagradi za rad članova Nadzornog odbora Društva u 2020. godini.

9. Donošenje Odluke o imenovanju revizora Društva za 2020. godinu.

          10. Donošenje Odluke o povlačenju dionica Društva s uvrštenja na uređeno tržište Zagrebačke 

    burze

 

III.      Glavnoj skupštini Društva predlaže se donošenje sljedećih Odluka:

Ad.2. Prijedlog Odluke:

Usvaja se Izvješće Nadzornog odbora Društva o obavljenom nadzoru vođenja poslova Društva u 2019. godini.

Ad.3. Prijedlog Odluke:

Usvajaju se Financijska izvješća Uprave Društva za 2019. godinu i to: Račun dobiti i gubitka, Bilanca, Izvješće o novčanom tijeku, Izvješće o ostaloj sveobuhvatnoj dobiti, Izvješće o promjenama kapitala, Bilješke uz financijska izvješća, Izvješće o stanju Društva i Izvješće o obavljenoj reviziji.

Ad.4. Prijedlog Odluke:

Gubitak PIK d.d. ostvaren u 2019.g., iznosu od 9.654.954,17 kn, pokriti će se iz poslovnog rezultata budućih razdoblja.

Ad 5.1. Prijedlog Odluke:

Daje se razrješnica (odobrava rad) Upravi Društva za vođenje poslova Društva u 2019. godini.

Ad.5.2. Prijedlog Odluke:

Daje se razrješnica (odobrava rad) članovima Nadzornog odbora Društva za obavljen nadzor vođenja poslova Društva u 2019. godini.

Ad.6. Prijedlog Odluke:

Zbog isteka mandata na koji su izabrani, razrješuju se dužnosti dosadašnji članovi Nadzornog odbora. Odluka stupa na snagu danom upisa promjene u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci.

Ad.7. Prijedlog Odluke:

Prihvaća se prijedlog o izboru članova Nadzornog odbora na mandatno razdoblje od 4 (četiri) godine. Odluka stupa na snagu danom upisa u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci.

Ad.8. Prijedlog Odluke:

Usvaja se prijedlog o nagradi za rad članova Nadzornog odbora Društva u 2020. godini.

 

Ad.9. Prijedlog Odluke:

Za revizora Društva u 2020. godini imenuje se HLB Inženjerski biro d.o.o. iz Rijeke, Strossmayerova 11.

            Ad.10. Prijedlog Odluke:

1.                     Društvo Prehrambeno industrijski kombinat d.d. Rijeka, Krešimirova 26, upisano u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci pod matičnim brojem (MBS):040036306, OIB:40174736344, povlači iz uvrštenja na uređenom tržištu Zagrebačke burze d.d. – Redovitom tržištu, svih 202.080 (slovima: dvijesto dvije tisuće osamdeset) dionica, redovnih, nematerijaliziranih, serije A, bez nominalne vrijednosti, oznake PIKR-R-A, a koje se vode u depozitoriju Središnjega klirinškog depozitarnog društva d.d.

 

2.         Društvo neopozivo izjavljuje da se obvezuje svim dioničarima koji glasuju protiv ove odluke, otkupiti njihove dionice uz pravičnu naknadu najkasnije u roku tri mjeseca od dana upisa ove odluke u sudski registar.

 

3.         Pravična naknada utvrditi će se u skladu s odredbom članka 341. Zakona o tržištu kapitala.

 

4.         Zahtjev dioničara za otkupom dionica, dioničari mogu podnijeti Društvu u roku od 2 mjeseca od dana upisa odluke o povlačenju s uvrštenja na uređenom tržištu u sudski registar.

 

       5.  Uprava Društva dužna je odmah nakon donošenju ove odluke podnijeti prijavu

radi upisa odluke o povlačenju dionica s uvrštenja na uređenom tržištu u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci.

 

6.         Odluka o povlačenju s uvrštenja na uređenom tržištu upisuje se u sudski  

      registar i stupa na snagu:

a)         ako je odluka donesena većinom većom od devet desetina danih glasova,  

      danom upisa odluke u sudski registar,

b)         u svim ostalim slučajevima, protekom šest mjeseci od dana upisa odluke u 

sudski registar.

 

7.         Uprava Društva dužna je, nakon upisa odluke o povlačenju s uvrštenja na uređenom tržištu u sudski registar, bez odgode izvijestiti Zagrebačku burzu d.d. o donesenoj odluci dostavljanjem predmetne odluke i rješenja suda o upisu iste.

 

 

IV.      Sudjelovanje i glasovanje na Glavnoj skupštini Društva

Pravo sudjelovanja i korištenja prava glasa na Glavnoj skupštini Društva imaju oni dioničari koji kumulativno ispunjavaju slijedeće pretpostavke: da su upisani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva kao vlasnici računa (imatelji dionica Društva) i koji najkasnije šest dana prije održavanja Glavne skupštine Društva odnosno najkasnije 09.06.2020. godine, pismeno prijave svoje sudjelovanje na Glavnoj skupštini Društva. Prijave za sudjelovanje na Glavnoj skupštini Društva dostavljaju se tajniku Društva neposrednom predajom radnim danom u vremenu od 12.00 do 14.00 sati, ili preporučenom poštom s naznakom „PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE NA SKUPŠTINI“, s prispijećem u Društvo do 14,00 sati dana 09.06.2020. godine. Prijava, kao i obrazac Punomoći mogu se dobiti kod tajnika Društva, a dostupni su i na internetskoj stranici Društva.

 

            Dioničare mogu zastupati punomoćnici na temelju pisane Punomoći koju izda dioničar čiji je potpis ovjeren od strane Javnog bilježnika ili od strane stručne službe Društva. Za broj dionica - glasova koji pripada pojedinom dioničaru mjerodavno je stanje na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu, na zadnji dan za podnošenje Prijave za sudjelovanje na Glavnoj skupštini Društva.

 

            Materijali vezani za rad Glavne skupštine Društva staviti će se na uvid dioničarima u sjedištu Društva od dana objavljivanja sazivanja Glavne skupštine Društva, svakim radnim danom u vremenu od 12.00 do 14.00 sati, te na internetskoj stranici Društva: www.pikrijeka.hr.

 

            Ako na Glavnoj skupštini Društva ne budu ispunjeni uvjeti u pogledu kvoruma, nova sjednica Glavne skupštine Društva s istim dnevnim redom zakazuje se za dan 01.07.2020. godine s početkom u 13,00 sati na istom mjestu. Nova Glavna skupština Društva održati će se bez obzira na broj nazočnih dioničara, a odluke će se na novoj Glavnoj skupštini Društva donositi većinom zastupljenih glasova.

 

            Dioničar koji stekne dionice prijenosom – predbilježbom učinjenom unutar vremena počev od idućeg dana od posljednjeg dana određenog za prijavu sudjelovanja na Glavnoj skupštini Društva, do zaključno održavanja Glavne skupštine Društva, ne ostvaruje pravo glasovanja na Glavnoj skupštini Društva, već prvog slijedećeg dana od dana održavanja Glavne skupštine Društva.

 

            Uprava Društva obvezuje se zatražiti od Središnjeg klirinškog depozitarnog društva popis vlasnika s brojem dionica, temeljem kojih se ostvaruje glasačko pravo na dan 09.06.2020. godine.

 

            Ako dioničari koji zajedno imaju udjele u iznosu od dvadesetog dijela temeljnog kapitala Društva, nakon što je sazvana Glavna skupština Društva zahtijevaju da se neki predmet stavi na Dnevni red Glavne skupštine Društva i da se objavi, uz svaki novi predmet na Dnevnom redu mora se dati obrazloženje i prijedlog odluke. Zahtjev za stavljanje nekog predmeta na Dnevni red, Društvo mora primiti najmanje 30 dana prije održavanja Glavne skupštine Društva. U taj rok ne uračunava se dan prispijeća Zahtjeva Društvu. Propust navedenog roka ima za posljedicu da predložene točke Dnevnog reda nisu valjano objavljene, te se o njima na Glavnoj skupštini Društva ne može odlučivati.

 

            Dioničari koji žele izjaviti protuprijedlog objavljenim prijedlozima Odluka koje je dao Nadzorni odbor Društva mogu to učiniti najkasnije 14 dana prije održavanja Glavne skupštine Društva i to na način da na adresu Društva dostave svoj protuprijedlog s obrazloženjem. Protuprijedlog mora biti dostupan na internetskoj stranici Društva. Dan prispijeća prijedloga Društvu ne uračunava se u navedeni rok. Ako se dioničar ne koristi ovim pravom, to nema za posljedicu gubitak prava na stavljanje protuprijedloga na Glavnoj skupštini Društva.

 

            Uprava Društva mora na Glavnoj skupštini Društva dati svakom dioničaru na njegov zahtjev obavještenja o poslovima Društva, ako je to potrebno za prosudbu pitanja koja su na Dnevnom redu, pri čemu se obavijest može uskratiti iz razloga određenih u članka 287. Zakona o trgovačkim društvima.

 

            Poziv za održavanje Glavne skupštine Društva objavit će se na oglasnoj ploči - službenom glasilu Društva, u „Narodnim novinama“ - službenom glasilu Republike Hrvatske, kao i na internetskim stranicama Društva www.pikrijeka.hr i e-oglasnoj ploči sudskog registra Trgovačkog Suda u Rijeci.

 

                                                          

                                                                                  Prehrambeno industrijski kombinat d.d.

 

 

NAPOMENA O IZVORU:

PIK d.d. Rijeka

Krešimirova 26, 51000 Rijeka

Tel.-informacije dioničarima: +385 51 650 317

Fax: +385 51 330 019

e-mail: mirjana.kvakic@pikrijeka.hr

web: www.pikrijeka.hr

 

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙