FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AEM objavio savjete za lakše snalaženje u medijskom prostoru tijekom krize

ZAGREB, 7. svibnja 2020. (Hina) - Agencija za elektroničke medije (AEM) u četvrtak je na svojim mrežnim stranicama objavila infografiku za lakše snalaženje u medijskom prostoru sa savjetima gdje tražiti i kako provjeriti informacije o odgovornom ponašanju na internetu te kako o tome savjetovati djecu

"U doba pandemija koronavirusa, kao i slučajevima prirodnih katastrofa, trudimo se dobiti informacije iz različitih izvora. Uz veliku količinu informacija, suočeni smo i s mnogim iskrivljenim ili nepotpunim informacijama, lažnim tvrdnjama, dezinformacijama i manipulacijama.

Netočne informacije i lažne vijesti mogu izazvati nepotreban strah, potaknuti nas na krive zaključke i ponašanja te otežati rješavanje krize pa čak i ugroziti živote", izvijestili su iz AEM-a.

Infografika "Medijska pismenost u doba koronavirusa" pripremljena je u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, a može se preuzeti s mrežnih stranica Agencije za elektroničke medije (https://www.aem.hr/wp-content/uploads/2020/05/infografika-Medijska-pismenost-u-doba-koronavirusa.pdf).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙