FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koprivnica: Umrle dvije zaražene osobe, jedna novozaražena

KOPRIVNICA, 6. svibnja 2020. (Hina) - U posljednja 24 sata na području Koprivničko-križevačke županije umrle su dvije osobe zaražene koronavirusom, a jedna je novozaražena.

Ravnatelj koprivničke Opće bolnice Mato Devčić potvrdio u srijedu kako je 37-godišnji pacijent zaražen koronavirusom sinoć greškom doista smješten na bolnički Odjel intenzivne njege, a razlog je navodno bilo pogrešno tumačenje nalaza.

Riječ je, naveo je Devčić, o dugogodišnjem kroničnom pacijentu s đurđevačkog područja koji je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, odnosno teške upale pluća 4. svibnja morao biti premješten na Odjel intenzivnog liječenja.

"U očekivanju nalaza došla je napomena kako ga treba ponoviti, no liječnica je to pogrešno razumjela i shvatila da je pacijent negativan na koronavirus. No, jučer poslijepodne dobili smo nalaz da je pozitivan zbog čega su jedan liječnik i četiri sestre stavljene u izolaciju", rekao je.

Zaraženi pacijent je prebačen u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", a cijeli Odjel intenzivnog liječenja u koprivničkoj bolnici je dezinficiran i nastavlja normalno raditi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙