FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi online popularno-znanstveni serijal 'Kuhinjski element' znanstvenika s Ruđera

ZAGREB, 6. svibnja 2020. (Hina) - Novi online popularno-znanstveni i edukativni serijal 'Kuhinjski element' pokrenuli su s minimalnim tehničkim uvjetima na YouTube kanalu 'KakoZašto' znanstvenici Instituta Ruđer Bošković (IRB) kako bi prevladali ograničenja nametnuta aktualnom pandemijom.

'Kuhinjski element' je edukativno-zabavni video serijal u kojem se obrađuju teme iz prirodnih znanosti, za koji fizičar Saša Ceci, diplomantica kemije Martina Manenica, te kemičarka Vida Strasser vjeruju da bi primjenu mogao naći i u nastavi.

''Željeli smo pokazati kako se s minimalnim tehničkim uvjetima, s opremom koju skoro svatko ima kod kuće, može proizvesti zanimljiv popularno-znanstveni i vjerujem edukativni sadržaj za sve uzraste,'' objašnjava Vida Strasser.

Povrh popularnih tema iz znanosti i školskog gradiva, teme će obuhvatiti i razotkrivanje nekih lažnih vijesti i mitova koji su danas sve prisutniji u virtualnom i medijskom prostoru. Na njihovom znanstvenom meniju naći će se tako brojne aktualne teme poput 5G tehnologije, zračenja mobitela ili danas najpopularnijeg virusa.

''Moramo osmisliti cijelu stvar od početka do kraja i sami se snimiti. Nismo to nikada radili pa je to i nama vrlo neobično iskustvo, ali se nadamo da će gledateljima biti zanimljivo, i da će uživati učeći i zabavljajući se sa nama,'' objašnjava Saša Ceci.

U današnjoj epizodi 'Kuhinjskog elementa' autori se bave popularnim mitovima o mikrovalnim pećnicama i koliko je njihovo zračenje opasno, zašto koriste istu frekvenciju kao bežični internet i mobiteli, te što će se promijeniti kad dođe 5G mreža, kaže se u najavi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙