FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu jedna novozaražena osoba koronavirusom

ZAGREB, 5. svibnja 2020. (Hina) - U Zagrebu je utvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je u utorak gradski Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

"Jučer smo testirali 202 pacijenta, jedan je pozitivan na koronavirus. Broj ukupno pozitivnih je 468, a 12 je više izliječenih", kazao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar.

Dodao je da je broj ukupno pozitivnih građana na koronavirus, pokazuje da je u Zagrebu na  tisuću stanovnika zaraženo njih 5,5.  

Željko Renić iz Ureda za prometno i komunalno redarstvo kazao je da je gustoća prometa u Zagrebu vraćena na 70 posto od razine prije potresa, 22. ožujka. 

"Tijekom dana tranzitira 22 tisuće vozila, a nekada je bio prosjek oko 33 tisuće", kazao je pozvavši građane na oprez u prometu, zbog većeg broja građevinskih radova na području centra grada.

Iz Policijske uprave zagrebačke izvijestili su da se u protekla 24 sata bilježi jedan slučaj kršenja mjera samoizolacije, a nije bilo kršenja drugih odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Bandić: Mjesec i pol dana bijemo bitku sami 

Na upit o stanju dimnjaka u Zagrebu nakon potresa, ali i najavu da će Vlada sufinancirati njihovu sanaciju i nabavu bojlera, Bandić je kazao da je svaka pomoć je dobrodošla, pa i sa strane Vlade. 

"Mi bijemo bitku ovih mjesec i pol dana sami,  očekujući zakon kao ozeblo sunce. Plediramo da se zakon što prije donese", kazao je Bandić.

Bandić je kazao i da njegova Stranka rada i solidarnosti još nije raspravljala o održavanju parlamentarnih izbora, te da o tome, za sada ne razmišlja. 

"Razmišljati sada o prijevremenim izborima u situaciji kada ne znamo koliko će ovo trajati, jer tempo će diktirati postupak relaksacije mjera, nakon toga će razumni ljudi donijeti odluku, a mi ćemo sigurno biti odgovorni", izjavio je Bandić. 

Na pitanje o njegovim odnosima sa HDZ-om na razini grada, Bandić je rekao da su "njegovi odnosi sa svima dobri".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙