FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Pet osoba umrlo, devet novozaraženih

SPLIT, 1. svibnja 2020. (Hina) - Pet osoba je umrlo, od kojih su tri osobe bile štićenici domova za starije i nemoćne osobe, a devet je novozaraženih koronavirusom, pa se ukupni broj zaraženih "popeo" na 497, priopćio je u petak Stožer za civilnu zaštitu Splitsko-dalmatinske županije.

Prema izvješću KBC-a Split umrlo je pet osoba - u dobi od 96 i 93 godine, dvije osobe u dobi od 78 godina te jedna u dobi od 72 godine.

Dvije umrle osobe bile su korisnice doma za starije i nemoćne osobe Split smještajna jedinica u Vukovarskoj ulici a jedna je bila korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj.

U bolnici su rekli kako su svi umrli, uz nekoliko teških kroničnih bolesti. bili pozitivni i na COVID-19.

Prema izvješću županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) od ukupno 324 obrađena testa sa područja Splitsko-dalmatinske županije devet je novooboljelih osoba zaraženih koronavirusom i to troje iz Splita, dvoje iz Solina, te po jedna osoba iz Dugopolja, Podbablja i Omiša te Makarske, a riječ je o štićeniku Doma za starije i nemoćne osobe.

Među novooboljelim osobama četiri su osobe zdravstveni djelatnici, od toga su tri medicinske sestre KBC-a Split i jedna njegovateljica doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice na Zenti.

Kako se navodi u priopćenju, njegovateljica iz doma na Zenti u samoizolaciji je već 14 dana te od tada nije bila u kontaktu ni s korisnicima doma niti s djelatnicima, a nakon isteka roka d 14 dana testirana COVID-19 i nalaz je bio pozitivan.

Do sada je 86 osoba hospitalizirano, 103 zdravstvena djelatnika su u samoizolaciji, osam osoba je u karanteni hotela Zagreb na Duilovu, dok je devet osoba na respiratoru i to šest iz Splitsko-dalmatinske županije i troje iz Šibensko-kninske županije. 

U odnosu na jučer još je 19 osoba izliječeno od koronavirusa te je do sada ukupno izliječeno 270 osoba, priopćio je županijski Stožer za civilnu zaštitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙