FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Koprivnici umrlo dvoje štićenika doma, virus se nije proširio u druge stacionare

KOPRIVNICA, 28. travnja 2020. (Hina) - Na području Korivničko-križevačke županije umrle su dvije osobe zaražene koroavirusom, obje iz Doma za starije i nemoćne, novozaraženih je šestero od kojih je pet iz Doma, no pokazalo se da se virus nije proširio iz jednog u drugi stacionar.

Rečeno je to na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite u utorak u Koprivnici.

"Riječ je o muškoj osobi staroj 82 godine i ženskoj osobi od 94 godine koje su već dugo godina bolovale od brojnih kroničnih bolesti i zdravstveno stanje im se u posljednje vrijeme pogoršavalo, tako da bi bile hospitalizirane i da nisu bile pozitivne na koronavirus. Zato mogu reći da preminule osobe nisu umrle od koronavirusa, nego sa njim" kazao je ravnatelj koprivničke Opće bolnice dr. Mato Devčić.

Dodao je kako je na COVID odjelu hospitalizirano 32 pacijenata, od kojih 27 štićenika Doma za starije i nemoćne. Njih osmero ima upale gornjih dišnih puteva.

Novozaraženih je šestero, od čega pet štićenika Doma i jedan njegov zaposlenik.

Koronavirus nije se proširio iz jednog u drugi stacionar

"S obzirom da smo jučer uzeli 88 briseva, možemo reći da smo zadovoljni tim brojem, jer pokazuje da se virus nije proširio iz jednog u drugi stacionar, već je riječ o pojedinačnim slučajevima. Sve njihove kontakte stavit ćemo u samoizolaciju", istaknula je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dr. Draženka Vadla.

Načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac kazao je kako policija svakodnevno provjerava propusnice i da je u posljednja 24 sata zatečeno 25 ljudi bez njih.

U samoizolaciji je na području Podravine i Prigorja 336 ljudi, a kršenja nisu zabilježena.

Ukupno je u Koprivničko-križevačkoj županiji trenutno 60 zaraženih osoba među kojima su 34 štićenika Doma i šest zaposlenika. Do sada je izliječeno 12 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙