FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beroš: Ne očekujem veće poteškoće s normalizacijom zdravstvenog sustava

KNIN, 24. travnja 2020. (Hina) - Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u petak kako ne očekuje veće probleme s vraćanjem zdravstvenog sustava u uobičajno funkcioniranje te da zdravstvena inspekcija nije utvrdila veće disfunckionalnisti u slučaju prodora zaraze u Dom za starije i nemoćne osobe Split.

"Jučer  je prezentiran Vladin plan relaksiranja mjera, prema kojemu bi 4. svibnja javnozdravstvene ustanove i one privatne trebale početi s vraćanjem u uobičajeno funkcioniranje (...). Vjerujem da neće biti većih problema, ali isto tako naglašavam da se to neće dogoditi u jednom trenutku", izjavio je Beroš nakon posjeta Općoj i veteranskoj bolnici “Hrvatski ponos” u Kninu.

Ustvrdio je da će normalizacija zdravstvenog sustava ovisiti o broju zdravstvenih djelatnika, kazavši da se smanjuje broj onih koji su u samoizolaciji.

"Vjerujem da će i s aspekta potrebe zdravstvenih djelatnika biti ispunjena kvota potrebnih", poručio je Beroš.

Naglasio je važnost da u slučaju poteškoća sa zdravstvenim kadrovima, javni i privatni zdravstveni sektor budu oslonjeni jedni na druge, da međusobno surađuju i da se nadopunjuju.

Beroš je izvijestio kako će nalaz zdravstvene inspekcije o slučaju zaraze štićenika Doma za starije i nemoćne osobe Split biti gotov do kraja tjedna, a da do sada nisu utvrđene veće disfunkcionalnosti u zdravstvenom smislu.

Ministar zdravstva u Kninu se sastao s članovima Stožera civilne zaštite šibensko-kninske županije te ravnateljicom kninske bolnice Kristinom Bitunac i kninskim gradonačelnikom Markom Jelićem.

Ministar zdravstva  sastao se s članovima Stožera civline zaštite šibensko-kninske županije, ravnateljicom kninske bolnice Kristinom Bitunac te kninskim gradonačelnikom Markom Jelićem.

Ocijenio je kako je ta bolnica dobro odgovorila na zarazu koronavirusom koja se u njoj pojavila 5. travnja. 

Voditeljica županijske epidemiološke službe Ankica Parat Baljkas izvijestila da je u razdoblju od pojave zaraze, otkriveno 38 Covid pozitivnih osoba povezanih s veteranskom bolnicom u Kninu, od čega je bilo 11 zdravstvenih tehničara i sestara, 2 spremačice, 3 liječnika, 15 pacijenata i 8 članova obitelji zdravstvenih osoblja.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk izvijestio je kako na području županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od koronavirusa,a da su do sada zabilježena 83 oboljela, od čega se 32 osobe oporavilo od zaraze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙