FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koordinacija stožera Rijeke i okolnih gradova i općina zbog kretanja bez propusnica

RIJEKA, 17. travnja 2020. (Hina) - Riječko Gradsko vijeće prihvatilo je u petak na izvanrednoj sjednici prijedlog odluke o utemeljenju Koordinacije stožera Civilne zaštite toga grada i okolnih gradova i općina radi slobodnog kretanja građana bez propusnica.

Tom se odlukom pristupa zajedničkoj Koordinaciji stožera Civilne zaštite gradova Rijeke i Kastva te općina Čavla, Jelenja, Klane i Viškova radi slobodnog kretanja građana između administrativnih granica tih jedinica lokalne samouprave bez propusnica.

I gradska i općinska vijeća drugih jedinica lokalne samouprave prihvatila su prijedlog o utemeljenju te koordinacije u skladu s uputom Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske.

Sporazum kojim se ukidaju propusnice za kretanje građana na području tih gradova i općina proslijedit će se Županijskom stožeru Civilne zaštite, koji će ga zajedno s procjenom epidemiološke situacije proslijediti Ravnateljstvu Civilne zaštite Republike Hrvatske na daljnje postupanje, to jest poslati Nacionalnom stožeru Civilne zaštite.

Elektroničkom poštom glasovalo je 36 vijećnika - 30 ih je bilo za prijedlog, pet suzdržano, a jedan je bio protiv, izvijestio je predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat.

Dodao je da je izvanredna sjednica hitno sazvana i održana u samo dva dana.

Pozvao je mjerodavne institucije da i one u nastavku procedure obave svoj posao što žurnije.

Komadina: Kretanja bez propusnica možda i u cijeloj županiji 

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina ranije je u petak izrazio zadovoljstvo stabilnom situacijom u županiji vezano za zarazu koronavirusom, najavivši kao mogućnost okrupnjavanje područja kojima bi se građani mogli kretati bez propusnica, pa i za cijeli prostor županije. 

Na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite Komadina je istaknuo kako se situacija u županiji kreće u dobrom smjeru, peti dan zaredom nije potvrđen nijedan novi slučaj.

Istaknuo je kako se stoga može početi razgovarati o ublažavanju epidemioloških mjera poput ograničenja kretanja, čak i za cijeli prostor županije. 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙