FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komadina obišao županijski Crveni križ- zadovoljstvo volonterima i donacijama

RIJEKA, 17. travnja 2020. (Hina) -Volontere županijskoga Društva Crvenog križa u petak je obišao primorsko-goranski župan Zlatko Komadina,  a ravnateljica tog društva Vesna Čavar i predsjednica Karin Kuljanić iskazale su zadovoljstvo odzivom volontera te mnogobrojnim donacijama.

Neke od aktivnosti volontera Crvenog križa su podjela paketa s namirnicama kupljenim od donacija, dostava zaštitnih sredstava, akcije darivanja krvi i dežurstva na telefonima za psihosocijalnu pomoć.

Župan Komadina zahvalio je svim volonterima na angažmanu, ističući da je humanost Crvenog križa tu stvarno na djelu i dolazi do izražaja. "Pakiraju se kutije za pomoć svim lokalnim samoupravama i onima koje Crveni križ inače obilazi i donosi hranu. Hvala Crvenom križu i svim volonterima. Ova solidarnost i nesebičnost svakog dana se sve više vidi", rekao je Komadina.

Čavar i Kuljanić su izvijestile kako donacije dobivaju od pravnih i privatnih osoba.

"S Obrtničkom komorom PGŽ-a smo potpisali ugovor o donaciji po 21 tisuću kuna za travanj, svibanj i lipanj, a sredstva je donirao i Studenac d.o.o., od kojih smo spakirali i podijelili pakete po terenu gradskim društvima, a oni će dijeliti krajnjim korisnicima prema socijalnim kriterijima. Danas je napravljeno 250 paketa i poslani su kombijem u Vrbovsko, Delnice i Čabar te u Opatiju i prema Novom Vinodolskom", rekla je Čavar.

Volonteri Crvenog križa PGŽ-a dostavljaju zaštitna sredstva i gradskim društvima Crvenog križa za zaposlenike i volontere. Uhodala se opskrba maskicama i rukavicama preko Crvenog križa i ne oskudijevamo. U početku smo preko Civilne zaštite dobili 2000 maskica, rekla je Čavar.

Istaknula je da gerontodomaćice i dalje rade, ali po novim higijenskim pravilima. Na akcije darivanja krvi odaziva se manje darivatelja, što je razumljivo, ali se odazivaju građani koji prvi put daruju krv, što s druge strane oduševljava, istaknula je. 

Županijsko Društvo Crvenog križa ima 32 volontera, od toga na telefonu za psihosocijalnu pomoć dežura 11 volontera. Među volonterima su i novinari Robert Ferlin i Edi Prodan, koji su izrazili zadovoljstvo humanitarnim angažmanom te su pozvali i druge građane da im se pridruže.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙