FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: Od koronavirusa preminuo 81-godišnjak

DUBROVNIK, 14. travnja 2020. (Hina) -  U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježen je drugi smrtni slučaj zbog koronavirusa od početka pandemije, a riječ je o 81-godišnjaku koji je bio hospitaliziran 10. travnja i intubiran na intenzivnom liječenju, izvijestio je u utorak županijski stožer civilne zaštite.

Dvoje je novozaraženih osoba pa je pozitivnih u županiji ukupno 100, a još dvoje je ozdravilo te ih je ukupno osam.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo dr. Mato Lakić rekao je kako su dva novozaražena uski obiteljski kontakt djelatnice doma za starije u Pločama i od prije su bili u samoizolaciji, a negativna su bila dva ponovljena testiranja u Domu za starije u Dubrovniku. Od početka testiranja na analizu je iz Dubrovačko-neretvanske županije poslano 922 uzorka.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je 34 pozitivnih, od kojih 21 na Odjelu za infektologiju, tri na Odjelu za intenzivno liječenje, a deset u izdvojenom objektu dubrovačkog studentskog doma. U samoizolaciji su dva bolnička liječnika, pet medicinskih sestara i jedan nemedicinski djelatnik.

Član Stožera civilne zaštite u Pločama dr. Vinko Matić podnio ostavku

Član stožera civilne zaštite u Pločama dr. Vinko Matić podnio je ostavku zbog, kako je istaknuo, loše reakcije stožera na situaciju u privatnom domu za starije u tom gradu, gdje je na koncu koronavirusom zaraženo svih dvanaest korisnika i šest djelatnika, rečeno je na županijskom Stožeru.

Odlukom Uprave Zračna luka Dubrovnik ostaje zatvorena do 2. svibnja.

Manji kruzer „La Belle de l'Adriatique“, koji je od 18. ožujka u Dubrovnik bez putnika doplovio iz Pireja i usidren je pred lukom Gruž, na tom sidrištu ostaje do daljnjega, ali nema nikakve ugroze od koronavirusa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙