FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petrit Çeku gostuje u novom live streamu "Dnevni boravak"

ZAGREB, 10. travnja 2020. (Hina) - Gost novog live stream intervjua "Dnevni boravak kod Zubera" u petak navečer je virtuozni gitarist Petrit Çeku.

Razgovor s Çekuom o glazbi, životu i trenutnom stanju u kojem svi nalazimo i njegovu izvedbu Bacha može se pogledati u 20,30 sati na live streamu na zidu Facebook stranice R+ (@rplus.video) i/ili na www.rplus.video.

Posebni senzibilitet i izražajnost Petrita Çekua privukli su publiku širom svijeta. Izveo je mnoge recitale diljem Europe i Sjeverne Amerike te bio solist s glavnim simfonijskim orkestrima kao što su Baltimore Symphony, Češka komorna filharmonija, State Hermitage Orchestra Sankt Petersburg i Zagrebačka filharmonija. Također redovito nastupa s poznatim gudačkim ansamblom Zagrebački solisti i jedan je od osnivača Guitar Trio Elogio, osnovanog 2008. godine.

Gitaristički kritičar Colin Cooper ocijenio ga je kao "solista najviše sposobnosti", Çeku je dobitnik nagrada na mnogim međunarodnim gitarskim natjecanjima, uključujući i najprestižnija poput Parkeninga (Malibu, SAD), Schadt (Allentown, SAD), Biasini (Bologna, Italija) i Pittaluga (Alessandria, Italija).

Çeku je rođen 1985. u Prizrenu na Kosovu. Svoj prvi tečaj gitare pohađao kod Luana Sapunxhiua. Godine 2002. preselio se u Zagreb, nakon što je dobio poziv da studira kod Xhevdet Sahatxhija. Godine 2008. Çeku je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u poznatoj klasi Darka Petrinjaka. Zatim je nastavio studirati kod velikog majstora, Manuela Barrueca, na Peabody konzervatoriju u Baltimoreu u SAD-u, gdje je 2013. završio studij.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙