FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Traži se slobodno kretanje unutar splitske aglomeracije

SPLIT, 9. travnja 2020. (Hina) - Gradonačelnici i načelnici s područja splitske aglomeracije - Splita, Kaštela, Solina, Trogira, Dugopolja, Klisa i Podstrane potpisali su sporazum o slobodnom kretanju građana unutar granica tog područja bez propusnica te očekuju da će im Nacionalni i Županijski stožer to i odobriti.

Kako je  u četvrtak izvijestila splitska gradska uprava, potpisani sporazum je upućen Nacionalnom stožeru Civilne zaštite i splitsko-dalmatinskome Županijskom stožeru te se očekuje njihova odluka, navodi se u priopćenju.

Kako je obrazloženo, sporazumom su se gradovi i općine obvezali na koordinirano djelovanje sa svim stožerima Civilne zaštite na tom području, a mjere se odnose na sve građane.

Tajnici gradskih kotara i mjesnih odbora, koje je ovlastio Stožer Civilne zaštite Grada Splita, izdali su dosad na temelju odluke u zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj stanovnicima Splita koji napuštaju mjesto prebivališta/boravišta zbog životnih, obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama te kupnje hrane i osnovnih potrepština 8841 propusnicu, stoji u priopćenju.
Napominje se kako je preko sustava e-građani izdana 1721 propusnica.

Svi građani koji su u tom sustavu pozvani su da zahtjev za propusnicu šalju preko njega kako bi cjelokupni sustav vezan uz izdavanje propusnica lakše funkcionirao. Iznimno, ako nisu u sustavu e-građani, građani od tajnika gradskih kotara i mjesnih odbora propusnicu mogu zatražiti elektroničkom poštom.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙