FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osijeku se građani vani okupljaju više nego je dopušteno

OSIJEK, 7. travnja 2020. (Hina) - Unatoč zadovoljstvu što u Osijeku i dalje traje faza linearnog rasta zaraženih koronavirusom, iz Gradskog stožera civilne zaštite u utorak upozoravaju kako zadnjih dana bilježe veći broj izlazaka i okupljanja građana nego je dopušteno, zbog čega pojačavaju kontrolu.

 "Stoga smo odlučili pojačati kontrolu i angažirati dodatne operativne snage koje će svakodnevno kontrolirati provedbu mjera", poručio je s konferencije za novinare dogradonačelnik i načelnik Gradskog stožera Boris Piližota.

 Tijekom dana, dodao je, Nacionalnog stožera očekuju suglasnost o dopuštenju rada vanjskog dijela glavne gradske tržnice, kako bi poljoprivredni proizvođači mogli plasirati svoje proizvode.

 Direktor osječke “Tržnice” Igor Medić pojasnio je kako se u iščekivanju suglasnosti pripremaju da na glavnoj tržnici za trgovinu profunkcionira otvoreni dio, zbog čega se proširuju prolazi između izložbenih štandova, a prostor se ograđuje tako da kupci ne mogu dodirivati prehrambene proizvode.

 U planu je, kaže Medić, da na tih sedam tisuća četvornih metara tržišnog prostora istovremeno može biti najviše 200 kupaca, a tržnica će raditi od 8 do 17 sati.

 Direktor Gradskog prijevoza putnika Mario Šapina izjavio je kako je za potrebe prijevoza radnika na posao uvedeno osam izvanrednih linija na kojima prometuje 15 autobusa, u što je odnedavno uključena i izvanredna linija za radnike iz općine Ernestinovo koji rade u Osijeku.

 Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Denis Ćosić najavio je kako od 14. travnja uvode novu uslugu za starije sugrađane, teško pokretne i osobe s invaliditetom te kronične bolesnike, kako bi im se pomoglo u plaćanju redovitih mjesečnih računa.

 Oni mogu nazvati na SOS telefon 494-062 i dogovoriti dolazak volontera Crvenog križa koji će obaviti tu uslugu.

 Ćosić je kazao i kako je iz donacije osigurano 915 uskršnjih paketa za korisnike Centra za socijalnu skrb koji primaju zajamčene minimalne novčane naknade, a paketi će im biti dostavljeni na kućni prag.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙