FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINT nastavlja s isplatama stipendija, a partnerima odgoda svih obveza

ZAGREB, 7. travnja 2020. (Hina) - Ministarstvo turizma (MINT) novom je mjerom svojim partnerima u stipendiranju učenika i studenata odgodilo sve ugovorne obveze za program stipendiranja u trajanju od tri mjeseca, dok će svoj dio iznosa stipendija nastaviti isplaćivati, doznaje se u utorak iz MINT-a.

Riječ je o još jednoj mjeri kojom MINT nastoji pomoći turističkom sektoru u održanju stabilnosti zbog iznimne pogođenosti pandemijom covid19.

Iz Ministarstva podsjećaju da kroz "Program poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu - stipendije" od 2008. sufinanciraju učenike i studente koji se obrazuju za ugostiteljsko-turistička i zanimanja vezana uz razvoj posebnih oblika turizma.

Ta stipendiranja provode u suradnji s poduzećima, odnosno hotelima, kampovima, turističkim agencijama te županijskim obrtničkim komorama, i to tako da svaki dionik sudjeluje u sufinanciranju stipendije s 50 posto. 

Novom mjerom, a u skladu i s drugim mjerama, za partnere, tvrtke i komore se odgađaju sve ugovorne obveze stipendiranja u trajanju tri mjeseca, od travnja do lipnja, a ako okolnosti i dalje budu takve kakve su sada, odgoda će se produljiti i na iduća tri mjeseca.

MINT će isplatiti oko 380 tisuća kuna za stipendije

"Unatoč nepovoljnoj situaciji zbog pandemije covid19, Ministarstvo će nastaviti s redovitim isplatama svog dijela stipendija za 654 korisnika iz svoje nadležnosti, a kako bi se umanjio negativni gospodarski učinak pandemije i na stipendiste i njihove obitelji", poručuju iz MINT-a.

Ukupno će, kako iznose za Hinu, za stipendije tih 654 stipendista isplaćivati oko 380 tisuća kuna.

Ministarstvo je od 2008. godine do sada ukupno sufinanciralo 1.754 stipendista, s ukupno više od 15,3 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙