FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Videokoferencija ministara obrane EU o epidemiji koronavirusa

ZAGREB, 6. travnja 2020. (Hina) - Ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je u ponedjeljak, uoči prve videokonferencije ministara obrane EU-a na temu suočavanja s pandemijom koronavirusa, važnost razmjene iskustava i informacija radi što bolje prilagodbe sustava sa ciljem zaštite zdravlja građana Hrvatske i EU-a.

"Razmijenit ćemo nacionalna iskustva u pružanju potpore civilnim institucijama, s naglaskom na daljnje jačanje suradnje i solidarnosti među članicama EU-a", rekao je Krstičević u NSK-u novinarima uči početka videokonferencije.

Riječ je o izvanrednom sastanku ministara obrane EU-a kojim će predsjedati visoki predstavnik Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell, a glavna tema videokonferencije je suočavanje s pandemijom zaraze Covida-19 kroz sigurnosno-obrambenu dimenziju, s naglaskom na koordinirano i solidarno djelovanje članica EU-a.

Hrvatska predsjeda EU-om, a Krstičević ističe kako je sastanak važan zbog razmjene svih iskustava i informacija. "Kao što vidimo, moramo se prilagođavati i činiti najbolje, a sve u funkciji zdravlja i zaštite naših građana u Hrvatskoj i EU", dodao je.

Istaknuo je brzu, pravovremenu reakciju Hrvatske na pojavu koronavirusa te primjenu mjera "usmjerenih na zdravlje, sigurnost, obrazovanje i gospodarstvo".

Hrvatska vojska bila je značajan faktor u pružanju pomoći zdravstvenom sustavu, kazao je Krstičević istaknuvši postavljanje kampa za oboljele u KBC-u Dubrava u manje od 72 sata.

Kolege će, rekao je, izvijestiti i o potresu koji je 22. ožujka pogodio Zagreb, uslijed čega je bila otežana i borba protiv koronavirusa.

"Imali smo dvije krizne situacije u isto vrijeme, a Hrvatska vojska, kao dio sustava domovinske sigurnosti, i kod potresa je pravovremeno reagirala", rekao je podsjetivši na angažman vojske u saniranju šteta koje su nastale u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙