FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varaždinskoj županiji nema novozaraženih

VARAŽDIN, 3. travnja 2020. (Hina) - U Varaždinskoj županiji tijekom posljednja 24 sata nije bilo potvrđenih zaraza koronavirusom što je četvrti dan zaredom bez novih slučajeva, izvijestili su u petak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Ukupan broj oboljelih je i dalje 24, izliječenih ih je šest, a na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 18 osoba. i svi su dobrog općeg stanja, navodi se u priopćenju.

Do sada je u Varaždinskoj županiji testirano 410 osoba, a pod mjerom samoizolacije se nalazi 1916 osoba. U protekla 24 sata Policijska uprava varaždinska nije zabilježila niti jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije, a vezano na Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta bilo je 25 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

Načelnik županijskog Stožera Robert Vugrin je napomenuo kako se među 1916 osoba u samoizolaciji nalazi čak 360 novih osoba kojima je tek počela 14-dnevna mjera samoizolacije.

„Koliko god nas veseli činjenica da već četiri dana nemamo evidentirani ni jedan novi slučaj oboljenja koronavirusom, istovremeno smo izuzetno oprezni jer znamo da Varaždinska županija nije izolirani otok i iluzorno je očekivati da se broj oboljelih neće povećavati“, rekao je Vugrin.

Još jednom je apelirao na građane da poštuju upute i preporuke te time doprinesu sprečavanju širenja zaraze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙