FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plenković: Do daljnjeg odgođen proces nabave borbenih aviona

ZAGREB, 2. travnja 2020. (Hina) - Premijer Andrej Plenković u četvrta je na sjednici Vlade izvijestio da je Hrvatska u okolnostima borbe protiv epidemije koronavirusa odlučila do daljnjeg odgoditi proces nabave borbenih aviona.

"U ovom okolnostima mi smo, nakon konzultacija, odlučili da do daljnjeg odgodimo proces nabave borbenih aviona. To je u ovom trenutku jedina logična i ispravna odluka. O tome ćemo i pisano obavijestiti sve one zemlje koje sudjeluju u procesu slanja ponuda, s odgovarajućim promijenjenim datumima", rekao je premijer.

Vlada je na sjednici donijela i odluku o odgodi održavanja prvoga hrvatskog međunarodnog vojnog zrakoplovnog mitinga "CROIMAS 2020“, koji se trebao održati 30. svibnja u Zadru, a u prigodi Dana državnosti RH.

"Zbog novonastale situacije oko epidemije koronavirusa koja je globalni problem s neizvjesnim završetkom i koja se odražava na segmente države i društva, iskazuje se solidarnost i predlaže odgoda održavanja mitinga za 30. svibnja 2021. godine", rekao je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

Vodeći računa o prioritetima i potrebi usmjeravanja svih raspoloživih resursa  za rješavanje krize kojoj je izložena Hrvatska te vodeći računa o zdravlju građana smatramo da je primjereno odgoditi miting, dodao je Krstičević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙