FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTS: Bečki djelatnici u dobrovoljnoj izolaciji za svoje sugrađane

Beč (HinaOTS) - Zahvaljujući djelatnicima gradskog energetskog poduzeća koji su pristali privremeno raditi i živjeti u izolaciji na svojim radnim mjestima građanke i građani Beča imat će zajamčen pristup struji, grijanju i toploj vodi

Kako bi građankama i građanima austrijske prijestolnice i tijekom epidemije koronavirusa osigurali neprekidnu opskrbu električnom i toplinskom energijom, 53 djelatnika bečkog gradskog energetskog poduzeća „Wien Energie” dobrovoljno se povuklo u izolaciju. Smješteni su na pojedinim lokacijama na kojima ovo poduzeće upravlja radom svojih postrojenja gdje će ostati privremeno odvojeni od svojih članova obitelji i vanjskog svijeta kako bi izbjegli moguću infekciju. Prije odlaska u karantenu svi su djelatnici podvrgnuti testiranju i negativni su na koronavirus.

 

Poduzeće „Wien Energie” za ovu se situaciju priprema već tjednima, no pripreme za samu izolaciju uspješno su završene u vrlo kratkom roku. U svega nekoliko dana na lokacijama njihovih postrojenja za proizvodnju električne i toplinske energije poput elektrana i spalionica otpada uređeno je sve što je potrebno za smještaj zaposlenika - postavljeni su kreveti, opremljene su kuhinje, a na raspolaganje su im stavljeni i razni aparati poput perilica rublja. Uz to, osigurana im je i psihološka podrška.

  

Djelatnici u izolaciji zaduženi su za upravljanje postrojenjima i njihovo održavanje, a po potrebi obavljaju i manje popravke. Ovakva mjera omogućava da određeni broj zaposlenika i u slučaju velikog širenja zaraze ostane zdrav i radno sposoban, što u ovom konkretnom slučaju jamči nesmetan rad svih postrojenja i opskrbu cijeloga grada.

Kontakt

Matea Čuljak, mag. philol. germ./russ.

Suradnica za odnose s javnošću i medijima

 

Inozemni ured Grada Beča

Miramarska cesta 24 / 9. kat, 10000 Zagreb

T +385 1 646 26 20

M +385 99 573 51 85

E culjak@eurocommpr.hr

https://www.eurocommpr.at/hr/Inozemni-uredi-grada-Beca/Hrvatska

 

https://www.facebook.com/eurocommprzagreb/

https://twitter.com/EurocommPR_ZG

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙