FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UPUZ uputio pismo podrške zdravstvenim ustanovama

ZAGREB, 25. ožujka 2020. (Hina) - Udruga poslodavaca u zdravstvu (UPUZ) zahvalila se u srijedu zaposlenicima zdravstvenih ustanova na svemu što čine u borbi protiv epidemije koronavirusa i pritom rade pod stresom i iznimnom odgovornošću u neprekidnom nastojanju očuvanja zdravlja stanovništva.

"Pred uprave zdravstvenih ustanova postavljeni su izazovi organizacije funkcioniranja zdravstvenih ustanova sukladno preporukama nadležnih službi i u okviru pravnih pravila, uzimajući u obzir specifične okolnosti svake pojedine ustanove i djelatnosti vezane uz broj zaposlenika, potrebe stanovništva, dostupnost potrebne opreme i drugo", navode u priopćenju predsjednik UPUZ-a Mladen Bušić i direktor Dražen Jurković.

U sprječavanju širenja koronavirusa od presudne je važnosti poštivanje uputa nadležnih službi, koje svoj posao obavljaju s iznimnom stručnošću, pažnjom i odgovornošću.

"Organizirano i promptno djelovanje zdravstvenih ustanova, te upravljanje ovom kriznom situacijom, u koordinaciji s nadležnim službama, jasno pokazuju kvalitetu i neupitnu važnost zdravstvenih ustanova i zdravstvenog sustava".

Zdravstveni i nezdravstveni radnici koji rade u sustavu zdravstva nezamjenjiva su karika u sprječavanju širenja i suzbijanju posljedica ovog nevidljivog, ali snažnog virusa. Oni su zid obrane za one najosjetljivije među nama - oboljele od koronavirusa, kao i osobe kojima je zdravstvena zaštita nužna zbog drugih razloga.

Uz pojavu i borbu protiv strašne bolesti, došlo je i do snažnog potresa koji je uzdrmao Zagreb i ustanovama u našem glavnom gradu zadao nove brige - ozlijeđene osobe, ali i teška oštećenja samih zgrada u kojima se obavlja zdravstvena djelatnost.

Unatoč svim poteškoćama, zdravstvene ustanove reagirale su na najbolji mogući način i organizirale daljnji rad, ističe UPUZ i poziva zdravstvene ustanove svoje članice da se u slučaju potrebe obrate službama udruge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙