FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Brodsko-posavskoj županiji i dalje samo jedan zaražen

SLAVONSKI BROD, 19. ožujka 2020. (Hina) - Klinička slika zasad jedine osobe u Brodsko-posavskoj županiji zaražene novim koronavirusom je bolja, još četiri osobe koje su u izolaciji u bolnici imaju blage simptome, a 660 ljudi je u samoizolaciji, rečeno je u četvrtak na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite.

 "Klinička slika pacijenta čiji su nalazi bili pozitivni na koronavirus sada je bolja, a još četiri osobe koje su u izolaciji u bolnici imaju blage simptome", izvijestio je ravnatelj Opće bolnice "Dr.Josip Benčević" u Slavonskom Brodu Josip Samardžić.

Svi u samoizolaciji na području županije u sustav nadzora ušli su javljajući se epidemiolozima, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije Ante Cvitković i upozorio na protokol po kojem je predviđeno da se osobe javljaju svojim obiteljskim liječnicima.

Cvitković je istaknuo da je to posebno važno i za osobe koje moraju regulirati svoj status za vrijeme izbivanja s posla.

Načelnik Policijske uprave Antun Valić je rekao da je policija u protekla dva dana dobila 24 prijave kršenja samoizolacije. Dodao je da je policija postupajući prema tim prijavama i dojavama provjerila 26 osoba te kako je za njih šest utvrđeno da krše protokol samoizolacije.

Policija je dosad postupala prema osam osoba iz Brodsko-posavske županije. Podatke o prekršiteljima policija prosljeđuje sanitarnoj inspekciji. Svi članovi stožera pozvali su građane na razumno postupanje u slučajevima prijava prekršitelja jer je dio prijava ili neosnovan ili bez relevantnih podataka.

Upozorili su da se tako zagušuju komunikacijski kanali Stožera, što smanjuje i njegovu operativnost u primanju i prosljeđivanju informacija.

Službe Brodsko-posavske županije od petka prelaze u novi, privremeni režim rada bez izravnog kontakta sa strankama. Službe od petka imaju i novo radno vrijeme od 8 do 13 sati bez stanke za odmor. U iznimnim slučajevima izravni kontakt sa strankama ostvarit će se nakon dogovora, izvijestio je brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙