FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prihodi od komunalnog doprinosa moći će se koristiti i za druge svrhe

ZAGREB, 19. ožujka 2020. (Hina) - Svi gradovi i općine u Hrvatskoj u slučaju posebnih okolnosti, kao što je trenutna epidemija koronavirusa, moći će sredstva prikupljena od komunalnog doprinosa koristiti i za druge namjene osim striktno za komunalne djelatnosti.

To je omogućeno prihvaćanjem amandmana Kluba zastupnika IDS-a, PGS i LR-a na izmjene Zakona o komunalnom gospodarstvu, koje su dio Vladina paketa mjera za pomoć gospodarstvu pogođenom koronavirusom.

Ukidanjem striktnog ograničenja namjene korištenja komunalne naknade i komunalnog doprinosa općine i gradovi u kriznoj situaciji moći će ta sredstva preusmjeriti za poduzetništvo, zdravstvo, socijalu, vatrogastvo i dr, ističe Giovanni Sponza (IDS).

"Ovo je posebna krizna situacija, najveća nakon Domovinskog rata, i moramo pokazati jedinstvo", poručio je Sponza.

Predstavničko tijelo jedinice lokalne samouprave u slučaju nastupanja posebnih okolnosti može odlukom odrediti da se dio naplaćenih sredstava komunalnog doprinosa koristi i za druge namjene.

Također može osloboditi obveznike plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti djelomično ili u potpunosti dok traju te posebne okolnosti, navodi se u zakonu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙