FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

A1 Hrvatska besplatnim brojem podržava akciju "Jedni za druge"

ZAGREB, 18. ožujka 2020. (Hina) - Telekom A1 Hrvatska besplatnim je brojem 0800 900 890 podržao platformu "Jedni za druge", koju su na društvenim mrežama pokrenuli građani i volonteri te okupili one koji žele pomoći u nabavi lijekova i ostalih potrepština osobama u samoizolaciji zbog sumnje na koronavirus, starijima i ostalim rizičnim skupinama.

 Grupa "Jedni za druge" pokrenuta je na inicijativu velikog broja osoba diljem Hrvatske koji su ostavljali poruke susjedima sa svojim kontakt brojevima u liftovima, na oglasnim pločama zgrada i pred kućama, da im se jave ako imaju potrebe za nabavkom namirnica i drugih potrepština.

 U samo nekoliko dana u tu Facebook grupu uključilo se više od 12 tisuća građana.

 Iz A1 ističu da je broj 0800 900 890 potpuno besplatan za sve korisnike, odnosno one kojima nije preporučljivo izlaziti iz svojih domova, a posebno apeliraju na starije osobe koje će dobiti jednog od volontera koji preuzima narudžbu i podatke o dostavi

 Broj je dostupan svakog dana od 9 do 14 sati, a volonteri uključeni u projekt "Jedni za druge" trenutno pokrivaju Zagreb, Osijek, Split i Rijeku, s tendencijom da se pokrivenost proširi i na ostale gradove.

 "Uključivanjem u ovu inicijativu A1 želi pridonijeti u suzbijanju epidemije koronavirusom te spremno djeluje na sve potrebe korisnika. Također, na ideji spajanja onih kojima je pomoć potrebna s onima koji žele pomoći, prije nekoliko godina, A1 Hrvatska je prvu i još uvijek jedinu, platformu u Hrvatskoj za dobrotvorni crowdfunding 'Čini pravu stvar', kažu iz tog telekoma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙