FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KAC izdao preporuke svojim vjernicima oko koronavirusa

ZAGREB, 13. ožujka 2020. (Hina) - Kršćanska adventistička crkva (KAC) u Hrvatskoj izdala je u petak preporuke svojim vjernicima u kojima  apelira da svakodnevno prate i i pridržavaju se uputa nadležnih državnih ustanova vezanih uz epidemiju koronavirusa.

KAC svoje vjernike upućuje da se pridržavaju uputa Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Ministarstva unutarnjih poslova te Ravnateljstva civilne zaštite.

Napominju da vrijeme bogoslužja treba skratiti, osobito u crkvama s većim brojem vjernika, a neverbalnu komunikaciju potrebno je maksimalno ograničiti te treba izbjegavati rukovanje i grljenje.                                    

KAC obavještava svoje vjernike da se svi planirani javni skupovi i predavanja otkazuju do daljnjega te ih upućuje da sva putovanja koja nisu nužna, kao i međucrkvene susrete treba otkazati.

Upozoravaju i da starije osobe, osobe koje boluju od kroničnih bolesti, kao i one slabijeg imuniteta, ne bi trebale posjećivati bogoslužja do daljnjega.

"Postavljene upute za higijenske mjere, prema savjetu Ministarstva zdravstva i nadležnih ustanova, treba u potpunosti primjenjivati. Važni kontakti epidemiologa u pripravnosti po županijama i područnih ureda civilne zaštite vidljivo su istaknuti na oglasnim pločama mjesnih crkava i ureda uprave Adventističke crkve", stoji u priopćenju KAC-a. 

Adventistička crkva podsjeća svoje vjernike kako je cjeloviti pristup zdravlju također dio preventivnih mjera zaštite od bolesti te naglašavaju da će pratiti daljnji razvoj epidemije i pandemije i u skladu s tim djelovati i informirati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙