FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Međimurju nema zaraženih, poziv na odgovorno ponašanje

ČAKOVEC, 12. ožujka 2020. (Hina) - U Međimurskoj županiji niti kod jedne osobe još nisu potvrđeni simptomi koronavirusa, zasad nema uputa za samoizolaciju osoba koje su došle iz Slovenije, Austrije i Njemačke, a iz tamošnjeg Zavoda za javno zdravstvo pozivaju građane na odgovorno ponašanje.

 Župan Matija Posavec u četvrtak je s konferencije za novinare u Županijskoj bolnici u Čakovcu poručio kako je napravljena lista prioriteta za opremanje bolnice u narednom razdoblju, a nabavljeno je šest novih respiratora.

 "Ukoliko će se bilo gdje u Hrvatskoj pojaviti žarišta, mi ćemo dati te respiratore na raspolaganje. Da i nacionalni stožer ima informaciju da mi imamo novih šest respiratora i da ćemo sukladno i zdravom razumu i solidarnosti moći surađivati", rekao je Posavec.

 Upozorio je na štetne posljedice koje virus donosi gospodarstvu, pa očekuje mjere koje će te posljedice ublažiti.

 Županijska bolnica Čakovec ima pripremljeno šest soba s po dva kreveta za liječenje dvanaest bolesnika kojima bio bio potvrđen koronavirus, no svi koji su dosad testirani su negativni.

 Ravnatelj čakovečke bolnice Tonislav Novinščak rekao je kako je u najkraćem mogućem roku rekonstruiran prostor Odjela infektologije prema svim suvremenim smjernicama i potrebama za izolaciju kapljčnih pacijenata. 

 Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Josip Grivec ustvrdio je da su spremni na pojavu koronavirusa bez obzira što ga zasad u Međimurju nema. 

 "Uvijek postoji mogućnost s obzirom da smo na području gdje su naši ljudi radili i putovali širom Europe i svijeta, pa i u područja gdje je buknula epidemija i gdje je puno zaraženih“, rekao je Grivec.

 Zasad nema uputa o samoizolaciji za osobe koje su došle iz Slovenije, Austrije i Njemačke, a vezano za sustav obrazovanja s gotovo 17.000 učenika i nastavnika u školama se pripremaju za mogućnost uvođenja virtualne nastave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙