FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osam zdravstvenih komora odgodilo 2. kongres

ZAGREB, 10. ožujka 2020. (Hina) - Zbog opasnosti od koronavirusa, Hrvatska liječnička komora (HLK) u utorak je odgodila 2. kongres koordinacije komora u zdravstvu i 4. kongres medicinskog prava na kojem su ovaj vikend u Rovinju trebali sudjelovati predstavnici osam komora u zdravstvu.

Kongres se odgađa za jesen, a novi datum bit će objavljen naknadno, priopćio je HLK.  

"Odgovornost liječnika i svih drugih zdravstvenih djelatnika u ovakvoj situaciji nadolazeće epidemije je iznimno velika upravo zbog njihova stalnog kontakta s pacijentima", istaknuo je dr. sc. Krešimir Luetić, predsjednik Hrvatske liječničke komore, koja je, uz Pravni fakultet u Splitu, organizator 2. kongresa koordinacije komora u zdravstvu i 4. kongresa medicinskog prava. Dodao je da kongres odgađaju za jesen u skladu s preporukama mjerodavnih institucija kako bi na najmanju moguću mjeru smanjili dodatni rizik za pacijente.

Koordinacija komora u zdravstvu je inicijativa Hrvatske liječničke komore koja okuplja osam zdravstvenih komora, a svrha joj je razmjena iskustava, provođenje zajedničke edukacije članova i suradnja u provedbi stručnih nadzora te u konkretnim područjima zaštite interesa i ugleda članova, organizacija zajedničkih skupova te priprema zajedničkih prijedloga i zahtjeva koji se odnose na zdravstveni sustav, djelatnosti i profesije.

 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙