FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: obilježavanje 50 godina Međunarodne organizacije Frankofonije

SPLIT, 27. veljače 2020. (Hina)- Koncertom Prijatelji šansone u splitskom će se Hrvatskom narodnom kazalištu, u četvrtak 5. ožujka, obilježiti 50 godina postojanja Međunarodne organizacije Frankofonije koja djeluje i u Hrvatskoj, najavila je u četvrtak Prokultura - Opservatorij kulturnih politika u tom gradu.

"Ovaj koncert hommage je velikanima šansone iz različitih zemalja Frankofonije. Nagrađeni iz prethodnih Večeri šansone izvest će pjesme Jacquesa Brela, Charlesa Aznavour-a, Céline Dion, Lare Fabian, Terese Kesovije i drugih," rekla je predsjednica Prokulture Nansi Ivanišević.
Podsjetila je kako se natjecanje, odnosno Večeri francuske šansone u Splitu tradicionalno održavaju svake godine od 1993.godine.
Kroz program i uz pjesmu, kao posebne gošće koncerta provest će nas Ana Opačak i Caroline Personne iz Francuske posvećujući svoje izvedbe kraljici i kralju šansone : Piaf i Brelu. I ovom prigodom Caroline Parsonne će u suradnji s maestrom Karuzom održati radionicu interpretacije za mlade izvođače, dosadašnje i buduće sudionike Večeri šansone, rekla je  Ivanišević.
Prokultura - Opservatorij kulturnih politika - Split bavi se istraživanjem širokog područja kulturnih politika u suradnji s brojnim hrvatskim i stranim organizacijama i stručnjacima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙