FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski regulator najavljuje upozorenje na razini EU-a zbog neispravnog dijela željezničkih skretnica

RIM, 14. veljače 2020. (Hina/dpa) - Talijanski regulator za sigurnost željezničkog prometa najavio je da priprema upozorenje na razini Europske unije zbog neispravnog dijela skretnica, povezanog sa željezničkom nesrećom u kojoj je prošlog tjedna stradalo dvoje ljudi.

Strojovođe brzog vlaka Frecciarossa poginuli su 6. veljače nakon iskakanja vlaka iz tračnica u blizini Milana pri brzini od oko 300 kilometara na sat zbog neispravno postavljene skretnice.

Dio skretnice, takozvani aktuator, zamijenjen je prethodne noći u sklopu redovnih radova na održavanju, objavio je čelnik Državne agencije za sigurnost željezničkog prometa (ANSF) Marco D'Onofrio.

Zamjenski dio ima "unutarnju grešku" u elektrici, kazao je D'Onofrio u talijanskom Senatu, dodajući da ga je o tome izvijestio ured državnog tužitelja koji provodi istragu o nesreći.

"Spremamo se pokrenuti takozvani postupak upozorenja o mogućoj prijetnji sigurnosti" regulatorima svih zemalja EU-a, zaduženima za sigurnost prometa, kako bismo im skrenuli pažnju na otkriveni neispravni dio, kazao je.

Talijansko željezničko poduzeće Rete Ferroviaria Italiana odmah je obustavilo instalaciju takvih vrsta aktuatora, dodao je D'Onofrio.

Skretnica je bila u zakrivljenom umjesto u uspravnom položaju, što znači da vlak preko nje nije smio prijeći brzinom većom od 60 kilometara na sat, pojasnio je čelnik talijanskog regulatora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙