FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ISPRAVAK VIJESTI: Župan Kolar ministru Božinoviću: Tko je odlučio da ne dobijemo vatrogasna vozila?

ZAGREB, 12. veljače (Hina) - Molimo korisnike da isprave naslov i tekst vijesti "Župan Kolar ministru Božinoviću: Tko je odlučio da ne dobijemo vatrogasna vozila?" koja je objavljena u utorak, jer u vijesti nije jasno radi li se o dodjeli ili unutarnjoj raspodjeli dodijeljenih vatrogasnih vozila.

Ispravljenu vijest objavljujemo u cijelosti:

Župan Kolar ministru Božinoviću: Tko je odlučio o raspodjeli vatrogasnih vozila

KRAPINA, 11. veljače 2020. (Hina) - Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar u utorak je od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića zatražio da ga obavijesti tko je odlučio da se ne prihvati prijedlog županijskog vatrogasnog zapovjedništva o unutarnjoj raspodjeli četiri vatrogasna vozila koja će, prema planu, biti dodijeljena toj županiji.

Župan Kolar uputio je dopis ministru Božinoviću u kojem napominje kako je Hrvatska vatrogasna zajednica 18. siječnja prošle godine uputila dopis svim županijskim vatrogasnim zajednicama da pošalju svoje prijedlog oko dodjele vozila, a vatrogasci u njegovoj županiji jednoglasno su donijeli prijedlog o dodjeli četiri nova vozila koji je proslijeđen Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.

"Međutim, prema planu raspodjele novih vatrogasnih vozila vidljivo je da ona neće biti raspoređena sukladno prijedlogu zapovjedništva Vatrogasne zajednice KZŽ", ističe župan.

Od Božinovića traži da ga obavijesti tko je osoba koja je donijela odluku da se dodijeljena vozila unutar županijske vatrogasne zajednice ne rasporede prema prijedlogu struke i koji je razlog da se ne prihvati prijedlog županijskog vatrogasnog zapovjedništva.

"Znači li to da ta osoba smatra da županijsko vatrogasno zapovjedništvo KZŽ nije dovoljno stručno, sposobno ili kvalificirano, ili su u ovom konkretnom slučaju vrijedili neki drugi kriteriji, odnosno da li se politika ovdje stavila ispred struke", upitao je Kolar.

Ističe kako su prihvaćeni prijedlozi zapovjedništava vatrogasnih zajednica iz svih drugih županija, u rijetkima uz minimalne korekcije (jedno vozilo), dok je jedino prijedlog vatrogasne zajednice njegove županije u potpunosti odbijen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙