FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU pozdravlja uspostavu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

BRUXELLES, 23. prosinca 2019. (Hina) - Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell i povjerenik za proširenje Oliver Varhelyi pozdravili su u ponedjeljak formiranje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koje je uspostavljeno više od godinu dana nakon parlamentarnih izbora.

"Pozdravljamo imenovanje Vijeća ministara Bosne i Hercregovine. Nakon godine političkog zastoja ovo otvara put obnovi odlučnosti političkih stranaka za napredak zemlje na putu prema EU-u", kaže se u izjavi dvojice dužnosnika EU-a.

Borrell i Varhelyi ističu potrebu da vlada na državnoj razini "definira, usvoji i provede novi paket socijalnih i ekonomskih reformi u korist zemlje i njezinih građana".

"Posao koji predstoji zahtijeva punu posvećenost zakonodavnih i izvršnih vlasti na svim razinama. Europska unija spremna je dati punu potporu i pratiti Bosnu i Hercegovinu, njezine institucije i sve njezine građane na putu prema europskim integracijama", kaže se u priopćenju Borrella i Varhelyia.

Dvojica dužnosnika takođe ističu da je "predstojeća, 2020. godina vrlo važna za BiH, kojoj predstoje lokalnih izbori, uključujući i one u Mostaru".

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici imenovao je novi saziv Vijeća ministara BiH kojim predsjeda Zoran Tegeltija iz SNSD-a.
 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙