FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIP: Dostupna online edukacija za više od šest i pol tisuća biračkih odbora

ZAGREB, 13. prosinca 2019. (Hina) - Državno izborno povjerenstvo (DIP) pripremilo je i online edukaciju, e- Learning za biračke odbore kojih će na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj i inozemstvu biti više od šest i pol tisuća.

 Riječ je zapravo o tečaju kojim se biračkim odborima želi približiti način rada i olakšati sam rad na izbornu nedjelju, 22. prosinca, tečaj je dostupan na mrežnim stranicama DIP-a. 
 Slijedi aktivnosti rada biračkih odbora, od preuzimanja izbornog materijala, preko obveza prije početka glasovanja, otvaranja biračkog mjesta, rada odbora za samog glasovanja, pa sve do zatvaranja biračkog mjesta i utvrđivanja rezultata glasovanja.
 Uz taj tečaj, na DIP-ovim su stranicama dostupni i 'uobičajeni' podsjetnici za rad biračkih odbora na redovnim i posebnim biračkim mjestima (u Oružanim snagama, u mirovnim misijama, na brodovima, u zatvorima, ustanovama socijalne skrbi. 
 Na predsjedničkim izborima birački odbori su nestranački, imaju po šest članova, predsjednika i dva člana te njihove zamjenike, nitko od njih ne smije biti član niti jedne političke stranke.
 Najkasnije pet dana prije održavanja izbora, biračke odbore na svom području imenuju općinska i gradska izborna povjerenstva. 
 Biračka mjesta u inozemstvu, a na ovim će ih izborima biti 124, u 47 zemalja odredio je DIP. 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙