FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dječjem tjednu od 7. do 13. listopada kvizovi znanja na temu dječjih prava

ZAGREB, 7. listopada 2019. (Hina) - Savez društava "Naša djeca" Hrvatske provodit će u Dječjem tjednu od 7. do 13. listopada, prigodne aktivnosti u Zagrebu, među kojima i kvizove znanja za osnovnoškolce na temu dječjih prava s poznatim enigmatičarima.

Prigodne aktivnosti provodit će se u povodu 30 godina Konvencije UN-a o pravima djeteta i 20 godina akcije "Gradovi i općine - prijatelji djece“.

Tijekom Dječjeg tjedna, Savez društava "Naša djeca" Hrvatske će u suradnji s zagrebačkim Gradskim uredom za obrazovanje, Uredom Pravobraniteljice za djecu i Hrvatskim kviz-savezom organizirati kvizove znanja pod nazivom "Prava svakog djeteta" na temu dječjih prava s poznatim enigmatičarima, priopćio je Savez društava "Naša djeca" Hrvatske.

Kvizovi će biti organizirani za djecu trećeg i četvrtog razreda osnovne škole i održat će se 10. i 11. listopada u Uredu Pravobraniteljice za djecu (Kuća dječjih prava, Teslina 10), od 10 do 14 sati.

Tom prilikom, 10. listopada, održat će se i svečana promocija reizdanja slikovnice "Prava svakog djeteta" s tekstom Konvencije UN-a o pravima djeteta.

Riječ je o slikovnici Emila Paravine s crtežima ilustratorice Andree Petrlik Huseinović. Inovativnost slikovnice je i enigmatski dio, s kvizom o dječjim pravima, pitalicama, mozgalicama, rebusima, križaljkama na temu dječjih prava. Enigmatski dio, dodatak slikovnici, uredili su članovi Hrvatskog kviz-saveza na čelu s voditeljem tima, redateljem i enigmatičarom Marijom Kovačem te poznatom kvizašicom Petrom Lypolt.

Slikovnica sadrži i audio CD koji na moderan i djeci blizak način govori o pravima djeteta, što će pridonijeti kvalitetnoj inkluziji slijepe i slabovidne djece da se upoznaju s tekstom Konvencije UN-a o pravima djeteta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙