FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpredsjednik DUP-a: reakcija Dublina pokazuje da je backstop zamka

DUBLIN, 3. listopada 2019. (Hina/Reuters) - Potpredsjednik sjevernoirske stranke koja podržava vladu Borisa Johnsona u parlamentu u četvrtak je rekao da reakcija irske vlade na britanski prijedlog pokazuje da je zaštitni mehanizam 'backstop' zamka.

"Lakomislena reakcija Dublina na prijedloge premijera otkrili su da irska vlada u stvarnosti nikad ne bi pristala da Ujedinjeno Kraljevstvo napusti backstop jednom kad bi on bio implementiran", rerkao je Nigel Dodds. 

"On bi trebao ponovno razmisliti o svojim izjavama i beskompromisnom pristupu. Sudbina mu je da ostane zapamćen kao premijer koji je vratio tvrdu granicu između Sjeverne Irske i Republike Irske jer su na tome inzistirali njegovi prijatelji u Bruxellesu", kazao je Dodds o irskom premijeru Leu Varadkaru. 

Varadkar je ranije u četvrtak pozdravio britansku ponudu Europskoj uniji no kazao je kako su problem carinski aranžmani i davanje veta sjevernoirskoj skupštini na bilo kakvo moguće napuštanje europskih regulacija u budućnosti. 

Britanci bi EU trebali napustiti krajem listopada, no dvije strane se još uvijek nisu uspjele dogovoriti pod kojim uvjetima. Najveća prepreka i dalje ostaje pitanje budućnosti granice između dviju Irski. 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙