Na toj, tradicijskoj gastro manifestaciji izlaže 50-ak OPG-ova i obrta koji uzgajaju, pripremaju i izrađuju autohtona i tradicionalna jela i pripravke, suvenire i uporabne predmete.
ŠtudlaFest traje cijeli dan i donosi brojne radionice, natjecanja i predavanja. Jednu od radionica vodit će teta Marica, ambasadorica štrudle iz Jaškova, koja će otkriti tajnu najduže štrudle na svijetu, one koja je napravljena baš u Jaškovu i koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda.
Pripremaju li se drugačije štrudle kod susjeda i kako to oni rade, na svojoj će radionici Jabolčni štrudelj pokazati udruga Parnas iz Slovenije.
Manifestaciju koja privlači sve više izlagača i posjetitelja organiziraju turističke zajednice Karlovačke županije i Grada Ozlja, PPS Zeleno srce Hrvatske i restoran Žganjer.
I dok je u Jaškovu samo nedjelja rezervirana za štrudle, u Karlovačkoj županiji to je cijeli ovaj tjedan u kojemu čak 26 ugostiteljskih objekata po promotivnim cijenama nudi študle s najrazličitijim punjenjima.