FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kako je u Čigoču spašena mlada roda

ČIGOČ, 11. srpnja 2019. (Hina) - Spašavanjem mlade bijele rode, Čigoč je još jedanput potvrdio zašto zaslužuje titulu Europskog sela roda. 

Mještanka Snježana Sever opazila je da se mlada roda u gnijezdu na krovu njezine staje u Čigoču neobično ponaša. Mlada roda nije mogla hodati niti letjeti jer joj se oko nogu zaplela špaga za baliranje sijena. Ubrzo je u Snježana Sever u pomoć pozvala djelatnike Javne ustanove Parka prirode Lonjskog polja i HEP-a, a zahtjevna je intervencija ubrzo sretno završila.

Djelatnici Terenske jedinice Elektre Sisak iz Sunje stigli su vozilom s dizalicom, a djelatnici Parka prirode pomogli su osloboditi rodu. Zbog stresa, roda je bila vidljivo iznemogla pa će idućih dana biti pod nadzorom djelatnika Parka prirode.

"Hvala djelatnicima HEP-a koji su između velikih intervencija uzrokovanih olujnim nevremenom izdvojili vrijeme i došli nam pomoći u prilasku rodinu gnijezdu. Hvala i svim stanovnicima Parka prirode koji budno prate i paze na naše zaštićene vrste životinja. Upravo su nam oni u tome najvrjedniji suradnici“, rekao je u četvrtak ravnatelj Javne ustanove Parka prirode Lonjskog polja Ivor Stanovuković.
Taj nemili događaj uzrokovao je nepažljivi stanovnik koji je na zelenoj površini ostavio špagu i drugi materijal neorganskog porijekla. Djelatnici Parka prirode mole građane za dodatnu brigu te da ne ostavljaju stvari u prirodi.
 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙