FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGŽ u projektu Arca Adriatica obnavlja još šest tradicijskih barki

RIJEKA, 1. srpnja 2019. (Hina) - Primorsko-goranska županija će u sklopu europskog projekta Arca Adriatica u sljedeće dvije godine obnoviti još šest tradicijskih barki, nakon što je u projektu Mala barka obnovljeno osam tradicijskih plovila s Kvarnera, najavila je u ponedjeljak zamjenica župana Marina Medarić.

 Medarić je rekla na konferenciji za novinare kako se priprema raspisivanje javnog natječaja za sufinanciranje obnove, a u županijskom proračunu za to je osigurano 444.000 kuna, odnosno 74.000 kuna po plovilu.

 Na natječaj se mogu javiti samo udruge koje barku imaju u vlasništvu ili njome raspolažu. Kriterije za odabir projekta obnove utvrdilo je stručno tijelo za valorizaciju, promociju i očuvanje pomorske baštine - Centar izvrsnosti Kvarnera. Nakon uspješne provedbe, županija ima pravo na povrat 85 posto utrošenog iznosa iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

 Još dvije barke, kroz projekt Arca Adriatica u kojem je županija vodeći partner, obnavljat će Općina Malinska kao jedan od partnera.

 Medarić je kazala i da je nedavno završena dogradnja trajektne luke Mišnjak na Rabu, kao jedan od projekata u najvećem investicijskom ciklusu ulaganja u lučku infrastrukturu koji u tri godine iznosi više od 250 milijuna kuna.

 Zahvaljujući dobroj i pravovremenoj pripremi projekata, naglasila je, čak 117 milijuna kuna od ukupnog iznosa su bespovratna europska sredstva, a pripremaju se i novi ugovori za europsko financiranje - od ukupno devet ugovora dva se odnose na luke u Primorsko-goranskoj županiji - u Baškoj na Krku te Mrtvaškoj na Lošinju.

 Najavila i projekte Županijske uprave za ceste kroz sanaciju i rekonstrukciju dvije prometnice u Gorskom kotaru - u naselju Zakrajc Brodski te dionice ceste Plemenitaš-Zaumol, ukupne vrijednosti veće od 3,3 milijuna kuna. Planira se i uređenje raskrižja županijskih cesta u središtu Bribira u vrijednosti 1,1 milijun kuna, te komunalne infrastrukture ceste Mladenići-Ronjgi, ukupne vrijednosti 4,4 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙