FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Kopačkom ritu obilježen Međunarodni Dan Dunava i otvoren ured udruge Danubeparks

OSIJEK, 29. lipnja 2019. (Hina) - Povodom obilježavanja Međunarodnog Dana Dunava, u subotu je u Javnoj ustanovi Park priorode Kopački rit otvoren hrvatski ured međunarodne udruge Danubeparks - Mreže zaštićenih područja na Dunavu.

Kako je rekao Vlatko Rožac, predsjednik Mreže zaštićenih područja na Dunavu, ona je  osnovana 2007. godine, a njezine su članice deset zemalja od Njemačke do Rumunjske kroz koje protječe rijeka Dunav.

„Zemlje članice promiču kulturnu i prirodnu baštinu Dunava  i ujedno rade na zaštiti te baštine. Danas smo otvorili ured Mreže u Kopačkom ritu. Smatram da je to veliki korak jer se sada možemo učinkovitije prijavljivati na EU projekte  i biti uključeni u aktualne događaje u Europskoj uniji“, rekao je Rožac.

Povodom Dana Dunava, Kopački rit je bio domaćin DunavArt festivala koji se od 28. lipnja do 6. srpnja održava u više mjesta hrvatskog Podunavlja pa su posjetitelji imali priliku poslušati na otvorenom koncert klasične glazbe pijanista Konstantina Krasnickog. Za djecu su pripremljene razne igre i aktivnosti edukativnog karaktera, a svi su mogli uživati u vožnjom brodom kroz rit po popularnoj cijeni jer je umjesto uobičajenih 80 kuna vožnja na Dan Dunava stajala 40 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙