FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europa unatoč izazovima simbol mira i blagostanja - ministarstvo

ZAGREB, 9. svibnja 2019. (Hina) - Europa je, unatoč svim izazovima s kojima je suočena, još uvijek simbol mira, blagostanja te kvalitete života, priopćilo je u četvrtak ministarstvo vanjskih i europskih poslova u povodu 9. svibnja, Dana Europe.

Danas je Europska unija predstavlja zajednicu vrijednosti visokih demokratskih standarda, poštovanja ljudskih prava i vladavine prava, obuhvaća široko tržište i nudi brojne prilike svojim građanima te osigurava visoku razinu sigurnosti te slobodu kretanja kako ljudi, tako i kapitala, robe i usluga, kažu na Zrinjevcu.

Upravo danas, na Dan Europe i uoči skorašnjih izbora za Europski parlament, na sastanku čelnika država članica u Sibiu usvojit će Deklaracija kojom se  naglašava da se suvremenim izazovima može suprotstaviti samo ujedinjena Europa. Deklaracija će potvrditi zajedničku odgovornost čelnika za daljnje jačanje Europske unije uz osiguranje bolje i svjetlije  budućnosti svih njezinih građana.

Obilježavajući Dan Europe, Hrvatska se ujedno prisjeća svog puta do našeg članstva u Europskoj uniji te priprema za predsjedanje Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. Predsjedanje će biti velika odgovornost za cijelu zemlju, najveći posao koji je državna uprava u takvom obimu ikada imala ali i prilika da Hrvatska pokaže da je spremna biti na čelu Europske unije te iskoristi tu ulogu za snažnije pozicioniranje ne samo u Uniji već i na međunarodnom planu.

U sljedećem razdoblju naglasak naših aktivnosti unutar Europske unije bit će nastavak rada na iskorištavanju prednosti članstva na dobrobit i u korist svih građana Hrvatske kao i daljnje jačanje pozicije Hrvatske u Europskoj uniji, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙