FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUB organizira Europski kviz o novcu za učenike

ZAGREB, 26. veljače 2019. (Hina) - Hrvatska udruga banaka (HUB) uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje Hrvatske 20. ožujka organizira "Europski kviz o novcu", online natjecanje za timove učenika od 13 do 15 godina, izvijestili su u utorak iz HUB-a.

Kviz se organizira uoči i u sklopu "Europskog tjedna novca", koji će se održati od 25. do 29. ožujka 2019. Pobjednici nacionalnog natjecanja - dvoje mladih iz pobjedničkog razreda u pratnji nastavnika ili nastavnice - otputovat će u Bruxelles, na Europsko finalno natjecanje 7. svibnja 2019. godine.

Kvizovi će se održati na nacionalnoj i europskoj razini putem internetske veze i Youtube kanala na platformi Kahoot!. 

Natjecanje "Europski kviz o novcu" otvoreno je za učenike od 13 do 15 godina, koji pohađaju 7. ili 8. razred osnovne te prvi razred srednje škole, neovisno o vrsti škole ili usmjerenja, a žele provjeriti svoje poznavanje financija. Prijave traju do 14. ožujka 2019. godine u 12 sati, zaprimaju se putem web obrasca na web stranici HUB-a (www.hub.hr), a samo iznimno telefonski i putem pošte. Svaki tim ili razred nakon prijave dobit će potvrdu o prijavi za natjecanje putem email poruke.

"Financijsko obrazovanje važnije je nego ikad, ali nažalost ono i dalje nije dovoljno zastupljeno u hrvatskim školama. Prošle smo godine po prvi puta organizirali kviz o novcu, te na temelju velikog odaziva učenika diljem Hrvatske možemo zaključiti da postoji interes za obrazovanje u tom području", istaknuo je tim povodom direktor Hrvatske udruge banaka Zdenko Adrović, dodavši da i ove godine očekuje velik odaziv nastavnika i učenika. 

"Europski kviz o novcu" projekt je Europske bankovne federacije čiji je cilj učenjem i pripremama za kviz poboljšati financijsku pismenost djece i mladih diljem Europe. Spaja online učenje o osobnim financijama i natjecanje svih prijavljenih timova, iz različitih učionica u isto vrijeme.

Lani je "Europski kviz o novcu" privukao 262 prijava iz 146 osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, a prijave za kviz došle su iz svih dijelova države. "Europski tjedan novca"  godišnja je inicijativa promocije financijskog obrazovanja diljem Europe. Organiziraju ga nacionalna udruženja banaka u mnogim europskim zemljama, a inicijativi su se pridružile i mnoge ostale financijske i javne institucije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙