FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Razvoj cikloturizma u Sisačko - moslavačkoj županiji

SISAK, 12. veljače 2019. (Hina) - U Sisku su u utorak predstavljene promotivne turističke odore, a 32 turistička objekta preuzela su oznaku "Bike&Bed", što je, kako je istaknuto, novi pomak u razvoju kontinentalnog turizma, jedne od strateških grana razvoja Sisačko-moslavačke županije.

"Naš je cilj predstaviti županiju kao važnu turističku destinaciju. Nove turističke uniforme i oznake cikoloturizma sigurno će privući pozornost budućih gostiju. Prošle smo godine prvi put imali više od 100.000 noćenja, što je znak da imamo gostima što ponuditi. Ove godine očekujemo još bolje rezultate", rekao je župan Ivo Žinić.

Odore turističkih djelatnika, u nekoliko muških i ženskih verzija, kreirala je sisačka tekstilna dizajnerica Sanja Tomašinec. Kako je objasnila, odore su multifunkcionalne i mogu se kombinirati u bijeloj i plavoj boji, a sadržavaju ručno izrađene ukrase, poput vezenih crvenih ruža kao obilježja narodnih nošnji. Turistički će djelatnici na svim promidžbenim akcijama odsad nositi nove, prepoznatljive odore.

Budući da je cikloturizam sve unosniji i rašireniji oblik turizma, Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije raspisala je kriterije za dodjelu oznake "Bike&Bed", koja cikloturistima jamči kvalitetnu uslugu. Kako bi dobili oznaku, turistički objekti moraju imati mjesto za parkiranje bicikala, prostoriju za sušenje odjeće i organiziranu prehranu, turističke karte i prospekte, alat za popravak bicikala, a moraju pružati i uslugu najma bicikla itd.

U Sisačko-moslavačkoj županiji je sve više biciklističkih staza, a predloženo je i da se na napuštenim željezničkim prugama na Banovini urede biciklističke staze. 

Oznaku za prihvat cikloturista i paket nužne opreme preuzeli su predstavnici 32 turistička objekta. Kako je rekao Domagoj Mosler iz Lječilišta "Topusko", ustanovljena je mreža objekata za prihvat cikloturista, a ostalo ih je još povezati biciklističkim stazama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙