FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcijom "Dodir koji život znači" opremljeno 13 odjela za intenzivno neonatalno liječenje

ZAGREB, 11. veljače 2019. (Hina) - U sklopu kampanje "Dodir koji život znači" Pampers i UNICEF osigurali su 450.000 kuna za opremu i pomagala koja će olakšati boravak roditelja s djecom u svih 13 odjela za intenzivno neonatalno liječenje i njegu u Hrvatskoj, a djeci omogućiti brži oporavak.

"Ovime smo učinili značajan iskorak u skrbi za najmlađu i najranjiviju skupinu djece i njihove roditelje. Prijevremeno rođenje je nešto što roditelji većinom ne očekuju i izaziva puno stresa te prekida proces veselja, radosti i sreće koji prati pripremu za rođenje djeteta", istaknula je na konferenciji za novinare u ponedjeljak predstojnica UNICEF-ova ureda za Hrvatsku Đurđica Ivković. 

U Hrvatskoj se na godinu prije vremena rodi oko 2000 djece, od kojih 400 treba posebnu njegu, a rani kontakt kože na kožu može im spasiti život i ubrzati njihov oporavak. 

Ivković je rekla kako su u neonatalnim odjelima roditelji svoju djecu mogli gledati samo preko stakla, a sada mogu boraviti s njima, držati ih i dirati, što im omogućuje bliskost. 

Kampanja "Dodir koji život znači" počela je u siječnju 2018., uoči Međunarodnog dana zagrljaja, kada je Pampers fotografirao zagrljaje građana i svaki zagrljaj pretvorio u kunu donacije, a u drugoj fazi kampanje do lipnja 2018. od svakog prodanog paketa pelena u Hrvatskoj donirao je dvije kune. 

"Prije svega, želimo pomoći roditeljima u prvom razvoju djece i ova kampanja je nešto u čemu smo se prepoznali. Trudili smo se skupiti financijska sredstva i čast nam je vidjeti da pomažemo djeci i da ćemo im osigurati ono što im je potrebno", rekla je glavna direktorica P&G-a za Hrvatsku i Sloveniju Lana Zanne Latos. 

Prikupljenim novcem, UNICEF i Pampers opremili su svih 13 odjela za intenzivno neonatalno liječenje u Hrvatskoj opremom i pomagalima koja omogućuju kontakt kože na kožu, podupiru hranjenje majčinim mlijekom te osiguravaju privatnost i humanije liječenje.

"Takve humanitarne akcije vrlo su nam važne jer sva oprema koju imamo u intenzivnoj medicini zapravo dehumanizira cijeli ovaj proces. Ova donacija donijela nam je novu vrijednost koja dokazano poboljšava ishode liječenja, smanjuje komplikacije i skraćuje boravak djece u bolnicama, što se vidi na veselju medicinskog osoblja, roditelja i djece. To je ono što čini vrlo veliku razliku", zaključila je pročelnica Zavoda za intenzivnu neonatologiju i neonatalnu medicinu KBC-a Zagreb Ruža Grizelj. 
 

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙