FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU-Hrvatska: Počeo eksplanatorni screening za ribarstvo

BRUXELLES, 24. veljače 2006. (Hina) - Hrvatska je u petak uBruxellesu započela eksplanatornu fazu screeninga, dubinske analizeusklađenosti zakonodavstva s europskom pravnom stečevinom, zapoglavlje ribarstva.
BRUXELLES, 24. veljače 2006. (Hina) - Hrvatska je u petak u Bruxellesu započela eksplanatornu fazu screeninga, dubinske analize usklađenosti zakonodavstva s europskom pravnom stečevinom, za poglavlje ribarstva.

Predstavnici Europske komisije predstavit će hrvatskim i turskim pregovoračima pravnu stečevinu EU-a za to poglavlje.

Predstavnici Komisije predstavit će opći pregled zajedničke ribarske politike, upravljanje resursima i flotom, propise koji se odnose na inspekcije i kontrole, tržište, državne potpore te međunarodne sporazume.

Nakon eksplanatorne faze screeninga, koja se organizira zajedno za zemlje koje su u procesu pregovora, uslijedit će bilateralna faza na kojoj će Hrvatska predstaviti Komisiji razinu usklađenosti s pravnom stečevinom EU-a. Bilateralna faza predviđena je za 29. ožujka.

Screening je prva faza u pristupnim pregovorima i služi za utvrđivanje pregovoračkih pozicija za svako od 35 poglavlja zajedničke pravne stečevine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙