FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Episkop Grigorije optužuje Miloševića

MOSTAR, 20. siječnja 2006. (Hina) - Slobodan Milošević ustrajava usvome komunizmu i ateizmu i živi u zabludi da je još predsjednik, štoje njegova osobna tragedija, izjavio je u intervjuubosansko-hercegovačkom izdanju Večernjeg lista od petka pravoslavniepiskop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije nazvavši vrijemedok je Milošević bio na vlasti tragedijom srpskog naroda.
MOSTAR, 20. siječnja 2006. (Hina) - Slobodan Milošević ustrajava u svome komunizmu i ateizmu i živi u zabludi da je još predsjednik, što je njegova osobna tragedija, izjavio je u intervjuu bosansko-hercegovačkom izdanju Večernjeg lista od petka pravoslavni episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije nazvavši vrijeme dok je Milošević bio na vlasti tragedijom srpskog naroda.

Episkop Grigorije potvrdio je kako je u Haagu održao dva bogosluženja, rekavši kako Milošević "nije htio doći na ta bogosluženja, kao što nikad u životu nije došao niti na jedno bogosluženje".

On je naglasio kako je problem što je Miloševićeva tragedija pretočena u tragediju cijelog srpskog naroda dok je on bio na vlasti, te da se ta tragedija nastavlja i danas.

Istaknuti velikodostojnici Srpske pravoslavne crkve u BiH dosad su oklijevali kritički govoriti o politici haškog pritvorenika i optuženika za ratne zločine Slobodana Miloševića. Ovaj istup episkopa Grigorija do sada je najotvorenije javno protivljenje Miloševićevoj politici nekog od istaknutih dužnosnika Srpske pravoslavne crkve u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙