FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Većina cesta mokra i sliska, ponmegdje poledica, snijeg ili magla

ZAGREB, 19. siječnja 2006. (Hina) - Ceste su u većem dijelu Hrvatskemokre i skliske, a zbog niskih temperatura tijekom jutra moguća jepoledica, posebice na mostovima i vijaduktima, dok na pojedinimdionicama cesta ima snijega te magle, izvijestio je jutros u 7 satiHrvatski auto-klub.
ZAGREB, 19. siječnja 2006. (Hina) - Ceste su u većem dijelu Hrvatske mokre i skliske, a zbog niskih temperatura tijekom jutra moguća je poledica, posebice na mostovima i vijaduktima, dok na pojedinim dionicama cesta ima snijega te magle, izvijestio je jutros u 7 sati Hrvatski auto-klub.

Zbog zimskih je uvjeta za sva vozila zabrana prometa na dionici županijske ceste (ŽC) Novi Vinodolski-Breze-Jasenak.

Na cestama Platak-Gornje Jelenje (ŽC 5029) i Saborsko-Poljanak-Selište (D42, i nadalje je zabrana prometovanja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Za vožnju cestama preko Učke i Ćićarije obvezni su lanci za snijeg.

Magla smanjuje vidljivost i usporava promet na dionicama autocesta: A6 Rijeka-Zagreb, Zagreb-Karlovac (na 50 metara na vijaduktu Drežnik); A1 Zagreb-Split, između tuneal Mala Kapela i Otočca; na dionici A7 Rupa-Žuta Lokva, od Rupe do Matulja, te na dijelu Istarskoga ipsilona.

Zbog skliskog kolnika na dionici autoceste A1 Zagreb-Split, od Otočca do tunela Sv. Rok, brzina vožnje ograničena je na 80 kilometara na sat.

Zbog mogućih odrona zemlje i kamenja savjetujemo pojačan oprez duž Jadranske, Zagorske i Ličke magistrale, te na D27 Gračac-Karin.

Na graničnim prijelazima nema čekanja.

Trajekti plove redovito.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙