FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Čak 11 igrača sa stopostotnim učinkom nakon 3. kola

ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - U 3. kolu 15. Međunarodnogotvorenog šahovskog turnira na kojem sudjeluje 189 igrača iz osamzemalja dogodilo se nekoliko iznenađenja. Najveće je priredio mladiSplićanin Ivan Šarić, koji je kao crni remizirao s velemajstoromNikolom Sedlakom.
ZAGREB, 16. siječnja 2006. (Hina) - U 3. kolu 15. Međunarodnog otvorenog šahovskog turnira na kojem sudjeluje 189 igrača iz osam zemalja dogodilo se nekoliko iznenađenja. Najveće je priredio mladi Splićanin Ivan Šarić, koji je kao crni remizirao s velemajstorom Nikolom Sedlakom.

Ivan je hrabro žrtvovao figuru i taktičkim prijetnjama uspio stvoriti dostatnu protuigru za pravu senzaciju trećega kola. Zaustavljen je i naš olimpijac Mladen Palac, koji nije uspio probiti obranu opreznog i vrlo čvrstog Ozrena Bitija. Pravi pothvat napravio je zagrebački amater Radoslav Ćosić, koji je u napadačkom stilu pobijedio splitskog internacionalca Antu Šarića.

Upornom borbom Zdenko Kožul je uspio nadigrati darovitog Riječanina Marina Bosiočića, a u borbu za sam vrh uključile su se i naše nade Ante Brkić i Alojzije Janković. Brkić je nadigrao Riječanina Nenada Dorića, a Janković Splićanina Ivicu Armandu.

Važniji rezultati 3. kola:

Kožul - Bosiočić 1:0, Biti - Palac remi, Sedlak - Šarić I. remi, Košanski - Ferčec remi, Brkić - Dorić 1:0, Armanda - Janković 0:1, Bender - Senff remi, Kovačević B. - Majerić 1:0, Žaja - Zelić remi, Krištović - Bogut 0:1, Bukal ml. - Martić remi, Urukalović - Jakovljević remi, Bukal st. - Božinović 1:0 itd.

Poslije 3. kola u vodstvu je 11 igrača sa stopostotnim učinkom. Kožul, Brkić, Janković, Kovačević, Bogut, Bukal st., Žufić, Marangunić, Lončar i Rogulj imaju po 3 boda, a s njima je u društvu i slovački veleposlanik u Zagrebu, međunarodni majstor Jan Banas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙