FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FIFA - Više od 4.5 milijuna zahtjeva za ulaznice

BERLIN, 13. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Premda do isteka rokaprijava za ulaznice za utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva uNjemačkoj ima još dva dana, Međunarodna nogometna federacija je nasvojoj internetskoj stranici - www.FIFAworldcup.com - do sada primilaviše od 4.5 milijuna zahtjeva za svega 250.000 ulaznica, koliko ih seprodaje u trećem krugu.
BERLIN, 13. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Premda do isteka roka prijava za ulaznice za utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj ima još dva dana, Međunarodna nogometna federacija je na svojoj internetskoj stranici - www.FIFAworldcup.com - do sada primila više od 4.5 milijuna zahtjeva za svega 250.000 ulaznica, koliko ih se prodaje u trećem krugu.

Treći krug prijava na FIFA-inoj stranici započeo je 12. prosinca prošle godine, a traje do nedjelje u ponoć, nakon čega će se sretnici koji će imati pravo na kupnju ulaznica odrediti ždrijebom.

"Interes je nevjerojatan. Imali smo problema sa serverom, jer nismo očekivali toliku navalu, međutim sada je sve OK," poručio je dopredsjednik Organizacijskog odbora Horst Schmidt.

Čak 89 posto svih zahtjeva za ulaznice stiglo je iz Europe, od čega 53 posto iz Njemačke. Zahtjevi su stigli iz 197 zemalja svijeta. Najviše su tražene ulaznice za utakmice Njemačka - Poljska (14. lipnja u Dortmundu), Brazil - Australija (18. lipnja u Munchenu), Švedska - Engleska (20. lipnja u Kolnu), Nizozemska - Argentina (21. lipnja u Frankfurtu), te za finalni ogled koji je na rasporedu 9. srpnja u Berlinu. Zanimljivo, postoji i nekoliko utakmica za koje kvote nisu popunjene i ulaznica ima dovoljno. To su utakmice Tunis - Saudijska Arabija (14. lipnja u Munchenu), Saudijska Arabija - Ukrajina (19. lipnja, Hamburg), Paragvaj - Trinidad & Tobago (20. lipnja Kaiserslautern), Iran - Angola (21. lipnja u Leipzigu) i Ukrajina - Tunis (23. lipnja, Berlin).

Nevjerojatan interes za ulaznice bio je i na stranicama Hrvatskog nogometnog saveza (www.hns-cff.hr) na koju je stiglo više od 100.000 zahtjeva za 4.921 ulaznica, koliko ih je u prodaji. Zbog enormnog interesa server čak nije uspio primiti sve predbilježbe. Sve pristigle prijave će u kompjuterski bubanj ravnopravno, a ždrijeb će biti održan u ponedjeljak, 16. siječnja pred posebnom komisijom i dva javna bilježnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙